Παράσταση αφήγησης και επιμορφωτική, εργαστηριακή ημερίδα από τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ρόδου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

- Παράσταση αφήγησης και επιμορφωτική, εργαστηριακή ημερίδα από τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ στις 12 και 13 Μαρτίου

 

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ρόδου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, διοργανώνεται την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 5.30 μ.μ. – 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ρόδου στο Ροδίνι, παράσταση αφήγησης για μικρούς και μεγάλους με τίτλο: «Πεντάμορφες και Δράκοι».

Παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση για πεντάμορφες κοπέλες αλλά και γριές, ίσως και ποντικίνες, για δράκους φοβερούς αλλά και κουτούς, για παλικάρια φτωχά αλλά με πλούσια καρδιά, ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση της Ανθής  Θάνου και μας παρασέρνουν σ’ ένα ταξίδι μαγικό, σ’ άγνωστα μονοπάτια!

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου διοργανώνεται στη νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης (ώρα 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.), επιμορφωτική, εργαστηριακή ημερίδα για τις/τους παιδαγωγούς που απασχολούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου της Ρόδου με προσκεκλημένες ομιλήτριες την κυρία Μαρία Αργυρίου & την κυρία Δέσποινα Χατζηδιάκου από το Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. «Η φιλοσοφία της Διά Βίου Εκπαίδευσης Παιδαγωγών της Προσχολικής Αγωγής με προτεραιότητα τις Τέχνες. Διεθνείς Πρακτικές», είναι ο τίτλος της ομιλίας τους, ενώ στο πλαίσιο της επιμορφωτικής ημερίδας θα πραγματοποιηθεί και Εργαστήρι Αφήγησης Λαϊκών Παραμυθιών.

Σε αυτό το εργαστήρι θα δοθούν απαντήσεις από την επιμορφώτρια, κα Ανθή Θάνου στο πώς μαθαίνουμε ένα παραμύθι  πώς οι εικόνες και τα γραμμένα λόγια ζωντανεύουν στο στόμα του αφηγητή, ποιος είναι ο εσωτερικός ρυθμός του αφηγητή και ο ρυθμός του κοινού.  Το εργαστήρι θα είναι μία πρώτη επαφή με τον προφορικό λόγο, μια γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των λαϊκών παραμυθιών και την αφήγηση.

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...