Παπανδρέου η Βενιζέλος; Ο Βασίλης Παπανικόλας απαντά στο ερώτημα της Γνώμης κσι τάσσεται στο πλευρό του δεύτερου

Παπανδρέου η Βενιζέλος;- Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου πυροδότησε αντιπαραθέσεις εντός του κόμματος του ΠΑΣΟΚ που φθάνουν στα όρια ενός εμφυλίου πολέμου… Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετατραπεί σε ΔΗΠΑΡ, ο Βενιζέλος μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος όταν ταύτισε το μέχρι πρότινος κραταιό κόμμα με τον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία; Πολλά τα ερωτήματα την ώρα που το ένα μετά τον άλλο στέλεχος βγαίνει και τοποθετείται ανοιχτά. Η Γνώμη έθεσε δύο ερωτήσεις σε τέσσερις γνωστούς «πασόκους» της Ρόδου και πήρε απαντήσεις. Οι ερωτήσεις είναι: 
1.Συμφωνείτε με τον Γιώργο Παπανδρέου για συνέδριο και εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βάση;
2. Παπανδρέου η Βενιζέλος, ποιος θα μπορούσε να βγάλει το ΠΑΣΟΚ από τη κρίση;
 
 
Ο πρώτος, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Παπανικόλας, εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει την πολιτική Βενιζέλου, ρίχνει «βολές» στον Παπανδρέου, μιλά για «σκυλοκαβγά» που σπρώχνει τον κόσμο σε άλλους χώρους και ζητά να πορευτούν όλοι μαζί…
 
1. Πριν απαντήσω στα ερωτήματα σας, θεωρώ επιβεβλημένο να κάνω την εξής δήλωση: Ο Βασίλης Παπανικόλας ήταν και είναι μόνο ΠΑΣΟΚ! Ποτέ δεν υπήρξε οπαδός προσώπων και ποτέ δεν απαλλοτρίωσε το δικαίωμα της προσωπικής του άποψης υπέρ του οιουδήποτε προσώπου, είτε Αρχηγός ήταν αυτός είτε πρωθυπουργός! Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι εγώ πάντοτε είμαι με τη «Ρώμη» και όχι με τον (όποιο) «αυτοκράτορα»!!! Μετά την απαραίτητη αυτή διευκρίνιση, σας απαντώ ευθέως ότι δεν συμφωνώ με την τελευταία πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, επιγραμματικά για τους παρακάτω λόγους αλλά και για άλλους, τους οποίους όμως μόνο μέσα στα όργανα του κόμματος μου θα εκφράσω.
Α) Γιατί κανείς ποτέ δεν μίλησε για κατάργηση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία της ΔΗΠΑΡ ως νέου κόμματος! Από τη γέννηση του το ΠΑΣΟΚ εμπεριείχε και εμπεριέχει την εκπροσώπηση και την πολιτική έκφραση ολόκληρου του ιστορικού χώρου της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Το κοινό λοιπόν Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και των διαφόρων κινήσεων και προσωπικοτήτων του χώρου έχει ήδη αποφασισθεί και υπερκαλύπτει την πρόταση Παπανδρέου για ξεχωριστό Συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε οι σύνεδροι και στο κοινό Συνέδριο, σε συντριπτικό ποσοστό, μέλη του ΠΑΣΟΚ ή προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ θα είναι, οπότε τι μας εμποδίζει να θέσουμε, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε  αυτά που μας απασχολούν σαν ΠΑΣΟΚ;   
Β) Γιατί το ΠΑΣΟΚ διαθέτει και Καταστατικό και νομιμοποιημένα όργανα και Πρόεδρο εκλεγμένο από τη βάση, η θητεία του οποίου δεν έχει λήξει! Με ποια αιτιολογία λοιπόν τίθεται θέμα αρχηγίας; Στη λογική της αλλαγής των προσώπων και μόνο και αν όχι, στη λογική ποιας νέας και καταλυτικής πολιτικής πρότασης η οποία θα δικαιολογούσε πιθανόν κάτι ανάλογο τίθεται; Γιατί νέα πολιτική πρόταση εγώ δεν άκουσα! Αν δεν κάνω λάθος, η πολιτική που εφαρμόζουμε μέχρι σήμερα είναι η ίδια που είχε αποφασισθεί (και καλώς αποφασίσθηκε) όταν Πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως εξ άλλου και η επιλογή της κυβερνητικής συνεργασίας με τις συντηρητικές - δεξιές πολιτικές δυνάμεις, στο ίδιο διάστημα και με τον ίδιο Πρωθυπουργό άρχισε, όταν αποφασίσθηκε η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ!
 
2) Τη δεδομένη στιγμή, που η εκλογική μας απήχηση έχει μικρύνει τόσο, χρειαζόμαστε πολιτική αξιοπιστία απέναντι στον λαό για να ξαναγίνουμε οι εκφραστές της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και όχι να εμφανιζόμαστε εκτός τόπου και χρόνου, με ένα μικρομεγαλισμό που φαντάζεται ότι έχουμε την πολυτέλεια για διαμάχες ή για φατριασμούς διεκδίκησης της αρχηγίας ενός μικρού σήμερα κόμματος!
Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι’ αν αυτές γίνουν, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αξιόπιστοι και με πολιτικές προτάσεις ρεαλιστικές μεν αλλά που θα δίνουν ελπίδα και ανακούφιση στον λαό! Ο Σημίτης, ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος οφείλουν όλοι μαζί να εγγυηθούν την ενότητα της παράταξης! Είναι μια κίνηση που με αγωνία περιμένει ο κόσμος μας εδώ και καιρό και αντί γι’ αυτό βλέπει ένα «σκυλοκαβγά» που δεν τον αφορά αλλά αντίθετα τον εξοργίζει αφάνταστα και τον σπρώχνει εκλογικά σε άλλους χώρους! Στην ερώτηση σας λοιπόν, Παπανδρέου ή Βενιζέλος, η απάντηση μου είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!
                    
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...