Παγωτό φράουλα - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Παγωτό φράουλα

Θερμίδες: 110 Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 4 ώρες

Περιγραφή: Υλικά

350 γρ φράουλες 225 γρ γιαούρτι 0% 60 γρ ζάχαρη άχνη 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε στα τέσσερα και τις ρίχνετε στο μπλέντερ Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει λείος πουρές 2. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα 3. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο και το ξαναχτυπάτε στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά. Το ξαναβάζετε σκεπασμένο στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου μέχρι να παγώσει καλά. Χτυπάτε το παγωτό πάλι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες λίγο πριν το σερβίρετε. 4. Μοιράζετε δυο μπάλες παγωτό σε κάθε ποτήρι και γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...