Ο Χαράλαμπος Κόκκινος απαντά για τον καθαρισμό του Κρεμαστενού ποταμού

Ρόδος, 29/9/2014-Προς : Verena •ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ .
•ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΚΑΙ  ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ .
Σχετικά με το ρεπορτάζ , που αφορά το μη καθαρισμό του ποταμού στη γέφυρα της Κρεμαστής και τις δίκαιες παρατηρήσεις  των κατοίκων της  ,  ενημερώνουμε ότι η Νέα Περιφερειακή Αρχή έχει αναλάβει τα καθήκοντα της μόλις πριν είκοσι οχτώ (28) ημέρες και ήδη υπάρχει προγραμματισμός ενεργειών σύμφωνα με τις  οποίες  :   


Α) Η Νέα Περιφερειακή Αρχή προωθεί τις διαδικασίες να επισπευθούν οι εργασίες καθαρισμού για τους χειμάρρους με προγραμματισμένες δημοπρατήσεις τον Οκτώβριο .


Β) Επιδιώκει την λύση των προβλημάτων  και την άρση των αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί για το έργο της γέφυρας της Κρεμαστής , εκεί που κάποιοι τοποθέτησαν παραμονή Δεκαπενταύγουστου πινακίδα για έργο που δεν μπορεί να ξεκινήσει !!!


Γ) Στελέχη της Νέας Περιφερειακής Αρχής , σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις Ιαλυσού –τις οποίες ευχαριστούμε – παρευρέθησαν στον Κρεμαστινό ποταμό προκειμένου να παρακολουθήσουν τη ροή του ποταμού κατά τη διάρκεια των πρώτων βροχοπτώσεων (27.9.2014) και να εκτιμήσουν την κατάσταση ώστε να απαγορευτεί - εφόσον χρειαστεί-  η διέλευση από το επίμαχο σημείο του ποταμού , όπου θρηνήσαμε στο παρελθόν ανθρώπινες ζωές . Τα ίδια στελέχη μετέβησαν – για προληπτικούς λόγους - στην περιοχή Αφάντου  , Ιαλυσού ,  Λάρδου και Λαέρμων , περιοχές που στο παρελθόν είχαν υποστεί πλημμύρες και καταστροφές  .
΄Οσο αφορά τη φράση να  « κόβω βόλτες στη γέφυρα της Κρεμαστής » ,    ( που αναφέρει το ρεπορτάζ σας ) , σας ενημερώνω ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για κανέναν να βρίσκεται εκτεθειμένος επί ώρες  μέσα στη νεροποντή!!! Το αίσθημα ευθύνης το δικό μου και των συνεργατών μας , μας επέβαλε να βρισκόμαστε εκεί που κάποτε κάποιοι έλαμπαν δια της απουσίας τους … με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα …
    Τέλος διαβεβαιώνω τους κατοίκους της Κρεμαστής ότι το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για την περιοχή μας είναι αμείωτο . Άλλωστε οι ίδιοι μπορούν να θυμηθούν τη τελευταία τετραετία της απραξίας και τα                   έργα – δημιουργικές δράσεις που είχαν και τη προσωπική μου συμβολή στην προηγούμενη απ΄ αυτήν περίοδο (2004-2009 : Δίκτυα Ύδρευσης Κρεμαστής , Πνευματικό Κέντρο  κ.τ.λ. ) .Με ιδιαίτερη εκτίμηση Χαράλαμπος Κόκκινος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...