Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, Γιώργος Υψηλάντης στην ΕΡΑ Ρόδου''Δεν ανήκω στο σύστημα, αλλά εργαζόμουν στο σύστημα''!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Υψηλάντης ήταν προσκεκλημένος σήμερα στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή.

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά, είπε πως «δεν αισθάνθηκε την ικανοποίηση και τη χαρά και τον ενθουσιασμό για να πάει παραπέρα».
 Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Στράτου  Καρίκη και των άλλων συνυποψηφίων του είπε πως «πρέπει να διεξάγουμε έναν προεκλογικό αγώνα χωρίς διχασμούς αλλά με αντιπαράθεση ιδεών.
 Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τους απολυμένους της ΔΕΥΑΡ επέρριψε ευθύνες στον πρώην δήμαρχο Ιαλυσού Στέργο Στάγκα, τονίζοντας πως αν εκείνος ήταν δήμαρχος θα εξέταζε το θέμα διαφορετικά αποφεύγοντας τις απολύσεις. Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΡ επι της ουσίας δεν μπορούσε να φοβηθεί. Χρειαζόταν πολιτικό θάρρος αντίδραση και χειρισμός».

  Μιλώντας για την παράταξη του είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μοναδικός πολιτικός χώρος που κατέληξε στη στήριξη της υποψηφιότητας μου. Συζητήσεις γίνονται και με άλλους πολιτικούς χώρους που φαντάζομαι ότι θα μας στηρίξουν».  Ο κ. Υψηλάντης είπε πως «η όσφρησή μου από την κοινωνία είναι ότι έχουν  κουραστεί με κάποιους ανθρώπους και τους έχει ταυτίσει με τα προβλήματά τους. Έχω δεν θα ανοίξω τις πόρτες σε αυτού του τύπου υποψηφίους έστω και αν τους  χαρακτηρίζουν βαριά χαρτιά. Θέλω να έχω μαζί μου ανθρώπους με κούτελο στην κοινωνία και τέτοιοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή εν ενεργεία, τόνισε. Η παρουσίαση της παράταξης και της διακήρυξης θα γίνει σε μια κεντρική εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε αρκετά έτοιμοι για το βήμα αυτό».
  Ο κ. Υψηλάντης είπε πως «δεν ήμουν ο μαιντανός και ο απανταχού παρόν και δεν προτίθεμαι να το κάνω. Πάω εκεί που με καλούν. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με εγκράτεια και σοβαρότητα. Ο κόσμος χρειάζεται να ακούσει την πρότασή σου, και τι θες να κάνεις. Αν ο λαός αποφασίσει να με κάνει δήμαρχο θέλω να είμαι κοντά στα προβλήματά του και όχι ακάλεστος σε κηδείες και μνημόσυνα. Ο κόσμος τα θέλει αυτά γιατί έτσι εκπαιδεύτηκε. Αν δώσεις στον πολίτη να καταλάβει ότι είσαι δίπλα του είναι το ίδιο».

  Αναφερόμενος στις προτάσεις της παράταξής του είπε πως «ο κόσμος ζητά κάτι διαφορετικό αλλά όχι πολλά πράγματα και δεν τα είχε ούτε αυτά. Το σύστημα των χωρικών αντιδημάρχων συντήρησε τον θεσμό των προκαλικρατικών Δήμων, περιχαρακωμένα και στήνοντας πελατειακές σχέσεις και προσωπικές διαδρομές. Αυτό δεν αφορά όλους. Όμως αυτού του τύπου η λειτουργία αγνόησε και απαξίωσε τα τοπικά συμβούλια. Το πρόβλημα γεννιέται στο χωριό».
  Εγώ, είπε χωρικούς αντιδημάρχους δεν θα βάλω. Τα τοπικά προβλήματα θα τα λύνουν τα τοπικά συμβούλια τα οποία θα πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως «δεν ανήκω στο σύστημα αλλά εργαζόμουν στο σύστημα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δουλειά μου την οποία έκανα ανεξαρτήτως στο ποιος ήταν στο σύστημα. Υπηρετούσα τις αποφάσεις τους ως επαγγελματίας», υπογράμμισε. Ο κ. Υψηλάντης είπε «πως θα αξιοποιήσει την τεχνολογία για την επικοινωνιακή πολιτική του. Η επαφή με τον πολίτη πρέπει να είναι αμφίδρομη».
  Επίσης πρότεινε να αξιοποιηθούν από το Δήμο, οι εγκαταστάσεις και το προσωπικό της ΕΡΑ Ρόδου. Εν κατακλείδι ο κ. Υψηλάντης είπε πως «άνθρωπος που δεν έχει όραμα δεν μπορεί να περπατήσει στη ζωή. Από κεί και πέρα μ' αρέσει να είμαι πραγματιστής. Κατεβαίνουμε στις εκλογές για να διαχειριστούμε τις τύχες του για 5 χρόνια και πρέπει να του πεις συγκεκριμένα πράγματα. Το ζητούμενο για μένα είναι σ΄ αυτά που θα πεις να είσαι προετοιμασμένος να τα κάνεις και να κάνεις και πράγματα πέρα απ΄ αυτά. Αν του πεις 200 πράγματα περιγράφοντας ένα ονειρικό τοπίο τότε τον σπρώχνεις στην πλήρη απαξίωση. Το πρόγραμμα μας θα είναι συγκεκριμένο σε θεματικές ενότητες και σε συγκεκριμένες προτάσεις».
ERA RODOS

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...