Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στο δημαρχείο Ρόδου

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ!

ΠΕΜΠΤΗ 16/3/2023 12:00 ΟΛΟΙ !!! ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

  • Να αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη σε όλους τους υπεύθυνους (την κυβέρνηση και την εταιρεία ).
  • Να ελεγχθεί άμεσα η ασφαλή συγκοινωνία στο νησί με τα λεωφορεία και όλα τα μέσα δημοσίας χρήσης.
  • Να  ελεγχθεί άμεσα η ασφαλή  συγκοινωνία  από και προς το νησί με καράβι ή αεροπλάνο, άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ραντάρ της Ρόδου.
  • Να εξασφαλιστεί  φθηνή μετακίνηση για φοιτητές και εργαζόμενους τους καλοκαιρινούς μήνες.  
  • Να διασφαλιστεί άμεσα η ασφαλή λειτουργία των δομών υγείας του νησιού βάση των κανονισμών και αριθμό υγειονομικών που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας της Ρόδου και ολόκληρης της χώρας μας γέμισαν ελπίδα.

Οι απεργία και οι εκδηλώσεις του λαού μας σε όλους τους χώρους, από τους χώρους εργασίας, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στις πλατείες μέχρι τα γήπεδα διέλυσε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «ανθρώπινου λάθους». Ο ίδιος ο λαός με τα συνθήματα  ανέδειξε τους βασικούς ενόχους, τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες που υπηρέτησαν με άλλο μανδύα την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στον ΟΣΕ. Όλοι τους έβαλαν στο ζύγι του κόστους, τις ζωές μας. Άλλωστε το έγκλημα στα Τέμπη έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Η οργή μας συσσωρεύτηκε με τα  προβλήματα της  ακρίβειας, με τα χτυπημένα εργατικά δικαιώματα, με τη βαριά φορολογία, με τους πλειστηριασμούς και ξέσπασε μετά από μια σειρά γεγονότα με πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς, πανδημία, όπου όλες οι κυβερνήσεις έδειξαν ότι στις προτεραιότητες τους δεν είναι η ασφάλεια της ζωής μας, αλλά τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών.

Το έγκλημα στα Τέμπη χτυπάει συναγερμό όχι μόνο για την ασφαλή λειτουργία στα τρένα. Πρόσφατα οι εργαζόμενοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας έχουν καταγγείλει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και την παλαιότητα του εξοπλισμού. Πολύ σοβαρή είναι η καταγγελία ότι το ραντάρ της Ρόδου δεν λειτουργεί και η σεζόν ξεκίνησε με προβλέψεις ρεκόρ κίνησης σε αεροδρόμια και λιμάνια. Δεν πρέπει για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι να γίνουμε προφήτες κακών ειδήσεων.

Επίσης θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα και για την υγειονομική ασφάλεια σε όλο το νησί και ειδικά για το νοσοκομείο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί το «πάμε και όπου βγει». Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τις τεράστιες ελλείψεις και παραιτήσεις προσωπικού, από γιατρούς μέχρι καθαρίστριες, στο τέλος θα οδηγηθούμε σε συνολική κατάρρευση. Οι εργαζόμενοι έχουμε εξαντληθεί από τις  βάρδιες χωρίς ανάπαυση, δουλεύουμε πολλά χρόνια πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας που έχει ορίσει  ο ΠΟΥ, η κούραση ψυχική και σωματική μας έχει ήδη γονατίσει και η καλοκαιρινή σεζόν με τις προβλέψεις για ρεκόρ επισκεπτών μοιάζουν εφιαλτικές για μας, αλλά και για τους ασθενείς που θα επισκέπτονται το νοσοκομείο.     

Όλοι μας πια καταλαβαίνουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις συνεχίζουν την πολιτική τους στις ράγες που χάραξαν οι προηγούμενες και κάθε κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος και προσθέτει τις νέες ράγες για την επόμενη. Ο ένας απαξιώνει τους δημόσιους οργανισμούς, ο επόμενος τους ξεπουλάει στους «επενδυτές» και ο επόμενος τους επιδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ που αρπάζει από τον φορολογούμενο λαό, χωρίς κανέναν σοβαρό έλεγχο για την λειτουργεία των ιδιωτικοποιημένων εταιριών.  Αυτές οι ράγες μας οδηγούν μοιραία σε εγκλήματα όπως τα Τέμπη. Αν θέλουμε το σύνθημα «ποτέ ξανά» να αποκτήσει πραγματικό νόημα, πρέπει ο αγώνας να ξεπερνάει την αντιπαράθεση τριών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  που κυνηγάνε την κυβερνητική καρέκλα, για το ποιος είναι χειρότερος. Πρέπει όλοι μας χωρίς προκαταλήψεις, ανεξάρτητα αν αισθάνεται κανείς δεξιός ή αριστερός, να ενώσουμε τις φωνές μας σε αιτήματα που αφορούν την ζωή μας όπως ο αγώνας για δημόσιες ασφαλείς φτηνές μεταφορές, ο αγώνας για σύγχρονη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.  Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την ζωή των πολλών για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών όπως αυτών της Hellas Train. Πρέπει να γίνουμε ο μόνιμος φόβος και εφιάλτης κάθε κυβέρνησης.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΟΣ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...