Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων!

Τήρησε την προεκλογική του υπόσχεση ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο ΜΠάιντεν. Πριν απο λίγο αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων, μια σημαντική ημέρα για την παγκόσμια κοινότητα για να μην ξαναγίνουν παρόμοιες φρικαλεότητες οπως αυτές των Τούρκων σε βάρος των Αρμενίων. “Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Αρμενική Ημέρα Μνήμης

Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στην Αρμενική Γενοκτονία στην Οθωμανική εποχή και δεσμεύουμε εκ νέου τους εαυτούς μας στο να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί μια τέτοια θηριωδία.

Αρχής γενομένης την 24η Απριλίου του 1915, με την σύλληψη Αρμένιων διανοουμένων και μελών της αρμενικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από τις Οθωμανικές αρχές, 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν ή πορεύτηκαν στον θάνατό τους σε μια εκστρατεία εξόντωσης. Τιμούμε τα θύματα του Meds Yeghern ώστε η φρίκη όσων συνέβησαν να μην χαθεί ποτέ στην ιστορία. Και θυμόμαστε ώστε να παραμένουμε εσαεί σε επιφυλακή απέναντι στην διαβρωτική επίδραση του μίσους σε όλες του τις μορφές.

 

Όσοι επέζησαν, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βρουν νέες πατρίδες και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Με δύναμη και σθένος, ο Αρμενικός λαός επέζησε και ξανάχτισε την κοινότητά του. Με το πέρασμα των δεκαετιών οι Αρμένιοι μετανάστες εμπλούτισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες με αναρίθμητους τρόπους, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς από τους προγόνους τους στις όχθες μας. Τιμούμε την ιστορία τους. Βλέπουμε αυτό τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό όχι για κατηγορήσουμε αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί.

Σήμερα, καθώς θρηνούμε ό,τι χάθηκε, ας στρέψουμε επίσης τα μάτια μας στο μέλλον – προς τον κόσμο που επιθυμούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας. Εναν κόσμο ακηλίδωτο από τους καθημερινούς δαίμονες της μισαλλοδοξίας και της μη ανεκτικότητας, όπου θα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι σεβαστά, και όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ακολουθήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Ας ανανεώσουμε την κοινή μας αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε να συμβούν μελλοντικές θηριωδίες οπουδήποτε στον κόσμο. Κι ας συνεχίσουμε να κλείνουμε πληγές και να ενισχύουμε την συμφιλίωση όλων των λαών του κόσμου.

Ο Αμερικανικός λαός τιμά όλους αυτούς τους Αρμένιους που χάθηκαν στην γενοκτονία που ξεκίνησε πριν 106 χρόνια σαν σήμερα.”

Η δήλωση είναι απο το σαιτ του Μιχάλη Ιγνατίου, https://hellasjournal.com/

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...