Ο Μάνος Κόνσολας κοντά στους πολίτες σε Λίνδο και Καλυθιές

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ     27  Σεπτεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: '' Ο Μάνος Κόνσολας κοντά στους πολίτες σε Λίνδο και Καλυθιές ''

Στα πλαίσια της επικοινωνίας του με τους πολίτες αλλά και της ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές ενότητες και τα τοπικά συμβούλια περιοχών του νησιού, ο Μάνος Κόνσολας επισκέφθηκε χθες τη Λίνδο και τις Καλυθιές .
Στη Λίνδο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο,  κ. Ελευθερίου, και μέλη του τοπικού συμβουλίου. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής και έγινε ανοιχτή και διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα και τις αβελτηρίες του Καλλικράτη.
Ο κ. Ελευθερίου ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα για τις προσπάθειες που καταβάλλει, με εθελοντική προσφορά, το Τοπικό Συμβούλιο προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρά, καθημερινά προβλήματα.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή επισκεψιμότητα και στην αύξηση των εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, επισημαίνοντας ότι κάποια από αυτά τα χρήματα πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, να επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία με την μορφή έργων. Ο κ. Κόνσολας δεσμεύθηκε να αναζητήσει φορέα χρηματοδότησης για τον ηλεκτροφωτισμό του Κάστρου, μετά από την έγκριση της σχετικής μελέτης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις Καλυθιές, ο κ. Κόνσολας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα και να συζητήσει για αυτά με τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Φλεβάρη, με μέλη των τοπικών συμβουλίων και με πολίτες.
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή του Καλλικράτη,  και κατατέθηκαν προτάσεις για αλλαγές, ιδιαίτερα στο θεσμό των τοπικών συμβουλίων.
Παράλληλα, αναδείχθηκαν προβλήματα όπως η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος στο Φαληράκι αλλά και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις αυτές, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:
«Υπάρχει μία κοινή συνισταμένη που τη συναντά κανείς σε κάθε γωνιά του νησιού και αφορά στην ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων, ασχέτως από το αν θα υπάρχει ένας ή τρεις δήμοι.
Είναι δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει μία συζήτηση, ένας προβληματισμός μέσα από τον οποίο κατατίθενται και προτάσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ερημώσουν και να υποβαθμιστούν τα χωριά μας, δεν πρέπει να αποθαρρύνουμε ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...