Ο Δημήτρης Γάκης στηρίζει δράσεις & πρωτοβουλίες ανάδειξης της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού της Ολύμπου Καρπάθου

-.-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Αθήνα, 23.10.13

«Ο Δημήτρης Γάκης στηρίζει δράσεις & πρωτοβουλίες ανάδειξης της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού της Ολύμπου Καρπάθου»
«Η καρπαθιακή λαογραφία, αντανακλά το δυναμισμό και τη διάθεση των κατοίκων της νήσου να διατηρήσουν, να σεβαστούν και να μεταφέρουν καθαρή και αναλλοίωτη στην επόμενη γενιά την ιστορία και την παράδοση του τόπου», τόνισε στη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου Γιώργο Τσαμπανάκη και το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Αντώνη Χαλκιά, στο μέγαρο της Βουλής, ο Δημήτρης Γάκης. Ο πολιτισμικός πλούτος του νησιού, που ενώνει καρπάθιους απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη, αναδεικνύει την Κάρπαθο και τιμά την λαογραφική παράδοση όλης της Δωδεκανήσου.
Οι αντιπρόσωποι του πολιτιστικού φορέα της νήσου, ενημέρωσαν το βουλευτή Δ/νήσου για τις τρέχουσες πολιτιστικές δραστηριότητες του οργανισμού και τα μελλοντικά προγράμματα λαογραφικών δρώμενων στην Κάρπαθο.
Ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε, ότι θα στηρίξει σε κάθε θεσμικό επίπεδο την πρωτοβουλία για την αναγνώριση του λαϊκού πολιτισμού της Ολύμπου, ως άϋλη παγκόσμια κληρονομιά και την ένταξη των παραδόσεων της Ολύμπου Καρπάθου στον αντίστοιχο διεθνή κατάλογο της UNESCO. Μια εξέλιξη, που όταν – ελπίζουμε σύντομα - ευοδωθεί, θα συνεισφέρει στην ανάδειξη και την παγκόσμια προβολή της πολύχρωμης και πλούσιας λαϊκής παράδοσης της Ολύμπου Καρπάθου, των αξιόλογων τοπικών εκδηλώσεων αλλά και των φυσικών ομορφιών της νήσου.
«Επαινούμε κάθε προσπάθεια διατήρησης του πολιτισμικού θησαυρού της Ολύμπου και τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ολοκληρώνοντας τη συζήτηση ο βουλευτής Δ/νήσου.
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...