Ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουτσουρνάς στην ΕΡΑ Ρόδου: Η κρίση έφερε πίσω τις κατακτήσεις μας

Ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουτσουρνάς ήταν προσκεκλημένος σήμερα στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή. Ο κ. Κουσουρνάς αναφερόμενος στην απόφαση του να μην είναι εν νέου υποψήφιος δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων πως «ήταν μια στιγμή για μένα κατάλληλη. Η παράταξη με στήριζε σύσσωμη. Κανένας δεν έφυγε. Θεωρητικά ήταν πιο εύκολα τα πράγματα απ΄ τη στιγμή που δεν θα υπήρχε αντίπαλος και ο κ. Χατζημάρκος. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που μπορούν να διεκδικήσουν θέση στα κοινά. Αυτό που μέτρησε για την αποχώρησή μου από την κούρσα των δημοτικών εκλογών ήταν και η αδιαφορία της Κυβέρνησης πάνω σε θέματα της Τ.Α. «Κάτι κρύβεται. Η αυτοδιοίκηση γίνεται σάκος του μπόξ όπου τσουβαλιάζονται όλοι. Ο κ. Κουσουρνάς, είπε πως στέλνει σήμερα έγγραφο  στον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών κ. Γρηγοράκο και αναρωτιέμαι  γιατί μας καλεί για την αναμόρφωση του Καλλικράτη.

Έχω μεγάλη αίσθηση ευθύνης. Είναι μια αντίδραση στο κεντρικό σύστημα εξουσίας στο πως βλέπει η Κυβέρνηση   την αυτοδιοίκηση. Η απόφαση να μην κατέλθω ωρίμαζε μέσα μου από πολύ νωρίς. Δεν ήθελα να πω εξ αρχής ότι δεν θα είμαι γιατί η παράταξη θα διαλυότανε και το δημοτικό συμβούλιο δεν θα λειτουργούσε όπως έπρεπε. Καθυστέρησα να ανακοινώσω την απόφαση και λόγω της ΔΕΥΑΡ. Ήταν μια βόμβα που έσκασε στα χέρια μου. Δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη, συνεχίζοντας να παρανομούμε. Εγώ διαφωνώ με πολλούς νόμους, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρανομούμε είπε ο κ. Κουσουρνάς.
Αναφερόμενος στη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία τους από τον Καλλικράτη.
Αναφερόμενος στη διάσπαση των Δήμων, είπε ότι αυτή η συζήτηση δείχνει μια μεγάλη προχειρότητα. Γίνεται προσπάθεια από κάποιους , όπως ο κ. Σηφουνάκης και ο κ. Δένδιας που για λόγους πελατειακούς και προσωπικών συμφερόντων θέλουν να διασπάσουν τα τις εκλογικές τους περιφέρειες. Αν είναι το πρόβλημα η Μυτιλήνη, ας το πούν. Γιατί πρέπει να παρασύρουν όλα τα υπόλοιπα  νησιά. Να περάσουν οι εκλογές και να δούμε συνολικά όλα τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που την μετατρέψαμε δυστυχώς σε διοίκηση. Ελεγχόμαστε 10 φορές από τους ίδιους φορείς. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε πελατειακά και να πάμε πίσω. Προσβάλουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Η κρίση έφερε πίσω τις κατακτήσεις μας. Να ένας ακόμη λόγος που απέχω, είπε ο κ. Κουσουρνάς.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις είπε ότι αν και γινόταν πίεση να περάσει η τροπολογία, αλλά ευτυχώς υπήρχε αντίδραση συγκεκριμένων κομμάτων και δεν θα εισαχθεί προς συζήτηση στη βουλή.

Ο κ. Κουσουρνάς απηύθυνε έκκληση σε  όλους τους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια και να προσφέρουν στα κοινά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουσουρνάς είπε πως «βλέπω πάρα πολλές υποψηφιότητες, αλλά και το δύσκολο να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια τους. Είναι υπερβολή να έχουμε 5-6 υποψηφίους. Ο κατακερματισμός θα δημιουργήσει και πολλά προβλήματα στη λειτουργία  του δημοτικού συμβουλίου. Θα πρότεινα σύμπραξη ομοειδών χώρων, είπε. «Αυτό που θέλουμε είναι ο περιφερειακός δακτύλιος της πόλης, που κατά ένα μέρος του ολοκληρώθηκε και τα υπόλοιπα 3,5 χιλιόμετρα μέχρι το Νοσοκομείο. Το άλλο έργο που θέλουμε είναι από το Νοσοκομείο ο δρόμος 11 χιλιομέτρων από Νοσοκομείο μέχρι τη Ρόδου Καλλιθέας. Είναι έργα ώριμα είπε ο κ. Κουσουρνάς. Τόσον αυτά όσο και ο βιολογικός και άλλα, είναι έργα που δεν πρόλαβα ως τώρα, είναι σε εξέλιξη και θα πρέπει να συνεχιστούν, τόνισε.
era rodou

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...