Ολοκληρη αστυνομική "επιχείρηση" στήθηκε το απόγευμα για την μεταφορά 40 φυλακισμένων από το Λιμάνι στο Α.Τ Ρόδου

Ολόκληρη αστυνομική "επιχείρηση στήθηκε σήμερα το απόγευμα για την μεταφορά 40 Καλυμνίων φυλακισμένων που θα επιχειρήσουν στο τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου να μειώσουν τα ισόβια που έχουν "εισπράξει" κάποιους απο αυτούς για υπόθεση ναρκωτικών. τρεις αστυνομικές κλούβες με την συνδρομή του Λιμεναρχείου μετέφερε απο το πλοίο της γραμμής τους 40 στο Α.Τ Ρόδου και στην Ασφάλεια. Οι 40 βρίσκονται στις φυλακές του Κορυδαλλού και της Κω.Η υπόθεση των Καλυμνίων έχει ως εξής Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναμένεται να καθίσουν στις 8 Μαΐου έτους 2014, οι 39 εμπλεκόμενοι στην αποκαλούμενη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο νησί της Καλύμνου. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες, είχε «μοιράσει» σε πρώτο βαθμό, με τους κατηγορούμενους να δικάζονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων, ισόβια κάθειρξη στους 15 από τους 39 εμπλεκόμενους, με τους 5 εξ’ αυτών να φυγοδικούν.
Κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων στις 13 Μαΐου έτους 2011, είχαν επιβληθεί δις ισόβια σε 7 από τους κατηγορούμενους, σε 8 άλλους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, 7 είχαν κριθεί αθώοι και 5 φυγοδικούσαν. Η έρευνα των αστυνομικών που είχε οδηγήσει στην εξάρθρωση της οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε νησιά της Δωδεκανήσου είχε ξεκινήσει κατά τα μέσα του μηνός Νοεμβρίου έτους 2009, ύστερα από τη σύλληψη δύο κατοίκων της Καλύμνου.
Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς να κρύβουν στο σπίτι τους, μια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 67 γραμμαρίων επιμελώς κρυμμένη στην τουαλέτα, μια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 21 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας επιμελώς κρυμμένη σε κρύπτη αποροφητήρα κουζίνας, 16 δισκία Stedon των 5 mg και το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ. Περίπου στα τέλη του μηνός Νοεμβρίου, κλιμάκιο αστυνομικών που βρέθηκε στο νησί των σφουγγαράδων κατάφερε να συλλάβει ακόμη τρία άτομα, από τους οποίους οι δύο εντοπίστηκαν ενώ αποβιβάζονται από επιβατηγό πλοίο. Στην αποσκευή τους είχε βρεθεί μία νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη, μικτού βάρους 1011,2 γραμμαρίων.
Οργανωτής και των δύο παραπάνω αγοραπωλησιών φέρεται να ήταν κρατούμενος σε δικαστική φυλακή της χώρας, με το «ξέπλυμα» του χρήματος που προερχόταν από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών να αγγίζει τις 400.000 ευρώ, βάσει των όσων είχαν προκύψει από τις έρευνες των αστυνομικών.
ΠΗΓΗ: proodosnet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...