ΟΛΜΕ: "Δεν θα υποκύψουμε στις λίστες της ντροπής"

Μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας οι λίστες των κατά τόπους διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τα ονόματα των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που στα τέλη του μήνα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αυτό αναφέρει σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που έφτασε χθες στις διευθύνσεις Β/βαθμιας εκπαίδευσης, προκαλώντας την μήνιν της ΟΛΜΕ που προσανατολίζεται σε μετωπική αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση του υπουργείου Παιδείας.

Λίστα και τηλεφωνήματα

Στο σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Ευδοκία Καρδαμίτση ζητείται από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα στις 18:00 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας οι ονομαστικές λίστες με τους καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά και τα ονόματα αυτών που υπάγονται σε αυτό το καθεστώς, αλλά εξαιρούνται λόγω κοινωνικών κριτηρίων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα οι διευθυντές Β/βαθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς, ακόμα και τηλεφωνικά μέσα στο Σαββατοκύριακο τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της διαθεσιμότητας.

Καταγγελία από την ΟΛΜΕ

Η κίνηση αυτή του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της ΟΛΜΕ. Η ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης καταγγέλλει την ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή είναι παράνομη καθώς με τον τρόπο αυτό «προγράφονται» οι καθηγητές που θα οδηγηθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πριν ακόμα ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

«Σπέρνουν την τρομοκρατία»

Για κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας κάνει λόγο η ΟΛΜΕ υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή του υπουργείου είναι παράνομη, ενώ διακρίνει πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες σχετικά με την ανάρτηση στο διαδίκτυο της πλήρους λίστας με τα ονόματα των καθηγητών που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης υποστηρίζει ότι «Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη διάταξη του υπό ψήφιση νόμου, δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις.

-Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.

-Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!

-Αποφασίζουμε - διατάσσουμε - απολύουμε.

Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Τώρα όλοι στον αγώνα. Κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...