Ξενοδοχοϋπάλληλοι προς βουλευτές: Να παραιτηθείτε, αν δεν αλλάξει ο νόμος για το επίδομα ανεργίας! Διαφορετικά αρχίζει ...πόλεμος!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΡΟΔΟΥ
Στεφ. Καζούλη 30, Ρόδος, 85100 Τηλ.: 2241032220 Fax: 2241031871 E-mail: sksrodou@gmail.com


Αρ. Πρωτ. [ 187]
Ρόδος Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/10/2013

Με την κατάθεση από τους Βουλευτές της τροπολογίας για το επίδομα ανεργίας και με την προϋπόθεση ότι αυτό θα υπερψηφιστεί την τρίτη, προβλέπεται να επιδοτηθούν οι εποχιακά εργαζόμενοι με 3 ( τρείς) μήνες και 5 (πέντε) ημέρες ανεξαρτήτως των όσων ορίζονται από τον Ν.3986/11. Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταγγέλλει σε όλο το Ροδιακό λαό την δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την  ταφόπλακα που βάζουν σε χιλιάδες ανέργους στα τουριστικά και όχι μόνο επαγγέλματα. Ο νεκροθάφτης υπουργός εργασίας και οι βουλευτές που θα το υπογράψουν την Τρίτη θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας διορθώσουν έστω και την τελευταία στιγμή την μεγάλη αδικία που γίνεται σε βάρος χιλιάδων οικογενειών που από τον μήνα Ιανουάριο θα αναγκάζονται να πουλούν τα υπάρχοντα τους ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Όπως γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τρέχουν στον ΟΑΕΔ προγράμματα 2 δις εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 150 εκατομμυρίων θα καταλήξουν στις τσέπες των εργοδοτών. Θα μπορούσε η δικομματική kυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τους μεγαλοκαρχαρίες και να δώσει τα λεφτά στους ανέργους. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε δικαιοσύνη καιδιόρθωση της μεγάλης αδικίας που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων.



<< Προς κυβερνητικούςΒουλευτές του Νομού μας>>

Μην πανηγυρίζετε, το μόνο που καταφέρατε να κάνετε για άλλη μια φορά είναι να εξαγριώσετε τον κόσμο. Μην επικαλείστε συνεχεία την τρόικα ότι θα σταματήσει την χρηματοδότηση (φόβου του Δαναούς και δώρα φέροντες). Εάν λοιπόν όπως λέτε τόσο καιρό θέλετε να βοηθήσετε, το μόνο πλέον μέσο πίεσης προς την μνημονική – τροικανή Κυβέρνηση είναι να δηλώσετε επισήμως ότι θα παραιτηθείτε άμεσα εάν δεν γίνει η απαραίτητη αλλαγή του νόμου, ώστε να δείξετε την επιτακτική ανάγκη αλλαγής και επαναφοράς της τροπολογίας στο αρχικό της στάδιο. Κάθε άλλη ενέργεια (ψήφιση της τροπολογίας) θα είναι αιτία πολέμου.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου δηλώνει ότι αυτή η τροπολογία δεν είναι ούτε ανάσα (όπως δηλώνει ο Κος Προύτζος) ούτε προσωρινή λύση γιατί οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι πειραματόζωα. Εάν δεν υπάρξει αλλαγή από την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στους δρόμους.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...