Ξέσπασμα της μάνας της Ελένης Τοπαλούδη στη δίκη - Στο πλευρό της η Μάγδα Φύσσα

Μέσα σε βαρύ κλίμα και εντάσεων ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την φρικτή δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη από δύο συνομηλίκους της στη Ρόδο πριν ένα χρόνο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα για τον φόβο επεισοδίων.

Η μητέρα της 21χρονης Ελένης με το που είδε να μεταφέρονται στο εδώλιο οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, άρχισε να τρέμει από οργή. Αν και ο σύζυγός της και συγγενικά της πρόσωπα προσπαθούσαν να τη συγκρατήσουν, η γυναίκα πετάχτηκε από το κάθισμά της φωνάζοντας πως θέλει να δει ποιος είναι «το Αλβανάκι» και ποιος ο «γιος του ευυπόληπτου» και κινούμενη προς το μέρος των κατηγορουμένων Η γυναίκα βρίζοντας και τους δύο κατηγορούμενους φώναζε πως θα τους σκοτώσει, ενώ αντιδρώντας σε όσους την κρατούσαν έλεγε: «καταστρέψανε την ζωή μου και θα κάθομαι να τους βλέπω;». Η κατάσταση εξομαλύνθηκε όταν συγγενείς και αστυνομικοί έβγαλαν την μητέρα του θύματος εκτός της αίθουσας.

Μετά την ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα Έδρας οι δύο κατηγορούμενοι δια συνηγόρου δήλωσαν πως αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται. Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος των κατηγορουμένων, ο 22χρονος, δήλωσε πως αρνείται τον βιασμό, γιατί υπήρξε συναίνεση του θύματος και πως δέχεται όχι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία.
Η φράση του συνηγόρου περί «συναίνεσης» του θύματος προκάλεσε έκρηξη του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και φωνάζοντας «ντροπή» είπε πως την κόρη του την βασάνισαν φρικτά: «Δεν ντρέπεστε; Έγιναν φρικτά πράγματα και λέτε για συναίνεση; Μαρτύρησε στα χέρια τους. Πλήρωνε τον Αλβανό να του πηγαίνει κορίτσια να τα βιάζει. Το δικό μας ήταν το… τυχερό! Αν δεν ήταν η Ελένη μας, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της. Να τη βασανίζουν και αυτή να τους παρακαλάει να σταματήσουν.. Και εσείς μιλάτε για συναίνεση;»
Ο μικρότερος κατηγορούμενος, 20 ετών αλβανικής καταγωγής, δια συνηγόρου δήλωσε πως αρνείται και τις δύο κατηγορίες.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν δέκα μάρτυρες, ενώ εκτιμάται πως θα απαιτηθεί άλλη μία ή και περισσότερες δικάσιμοι πριν το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση του.

Πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο καταθέτει ο πατέρας του θύματος Ιωάννης Τοπαλούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχή της κατάθεσης του στον χαρακτήρα του παιδιού του, αλλά και σε όσα έγιναν μέχρι τη στιγμή που παρέλαβε τη σορό της Ελένης για να την κηδέψει. Χαρακτήρισε την κόρη του ένα «ζωντανό χαρούμενο παιδί, μεγαλωμένο με αγάπη» και συνέχισε: «Ίσως να φταίμε που δεν την κάναμε λίγο καχύποπτη». Επίσης, ο άτυχος πατέρας ζήτησε από την υπεράσπιση να «σταθεί με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη της Ελένης μας».
Είπε, ακόμα, πως στο εδώλιο θα έπρεπε να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί «θα έπρεπε -εφόσον τους είχαν πει πως τα παιδιά τους έχουν επιθετική και παραβατική συμπεριφορά- να έχουν κάνει κάτι».

 

Στο πλευρό της μητέρας της άτυχης Ελένης βρίσκεται η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία αφού χαιρέτισε δια χειραψίας τους δύο γονείς, αποχώρησε. Επίσης έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν και γυναικείες οργανώσεις όπου κρατούσαν πανό που έγραφε: «Καμία Ελένη λιγότερη».

ert.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...