Ν. Σαντορινιός: Στο «κόκκινο» λειτουργεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου. Κατάθεση Ερώτησης για την ανάγκη άμεσης στελέχωσής του

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Στο «κόκκινο» λειτουργεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου. Κατάθεση Ερώτησης για την ανάγκη άμεσης στελέχωσής του»

- Τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζει το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου επισήμαναν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Ανδρέας Ξανθός, Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Πρόσφατα, και μετά από επιστολή της Διευθύντριας του Αναισθησιολογικού Τμήματος και Προέδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΓΝΡ, ήρθαν στο φως οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζει ο εν λόγω Τομέας, ο οποίος και θεωρείται ιδιαίτερα νευραλγικός για την συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όπως χαρακτηριστικά γνωστοποιείται, από τις εννέα (9) οργανικές θέσεις που προβλέπονται για το συγκεκριμένο Τμήμα, μέχρι πρόσφατα ήταν καλυμμένες μόνο οι τρεις (3). Ενώ, πριν λίγες μέρες, ο ένας εκ των τριών αναισθησιολόγων υπέβαλλε παραίτηση, γεγονός που αφήνει το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Δωδεκανήσου και κομβικό για την δευτεροβάθμια περίθαλψη χιλιάδων νησιωτών- οι περισσότεροι εκ των οποίων διαμένοντες σε ακριτικά νησιά- με μόνο δυο (2) αναισθησιολόγους. Ως αποτέλεσμα ήταν να διακοπούν άμεσα όλα τα τακτικά χειρουργεία (από τις 5 χειρουργικές αίθουσες, λειτουργούσε μόνο η μία με τακτικά και επείγοντα). Τέλος, αυτή τη στιγμή οι αναισθησιολόγοι του ΓΝΡ καλούνται να εργάζονται, εκ περιτροπής, σε 15νθερες εφημερίες, για να καλύψουν την μηνιαία λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ έντονη ανησυχία καταγράφεται στο ενδεχόμενο αίτησης αδείας, ενός εκ των δυο, το προσεχές διάστημα, γεγονός που θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση του Τμήματος και κατ΄επέκταση της συνολικής λειτουργίας του ΓΝΡ. 

Το Νοσοκομείο Ρόδου, εκτός του ότι εξυπηρετεί το μεγαλύτερο νησί του Νοτίου Αιγαίου, επιφορτίζεται καθημερινά με την περίθαλψη πολλών πολιτών από άλλα νησιά, καθώς και με την ιατρική κάλυψη μεγάλου όγκου επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο. Ακόμη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάλυψης ασθενών λόγω covid-19, το ΓΝΡ είναι το μόνο Νοσοκομείο στα Δωδεκάνησα που διαθέτει κλίνες ΜΕΘ, γεγονός που έχει αυξήσει τον όγκο προσέλευσης και περίθαλψης περιστατικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισημαίνει πως οι συγκεκριμένες ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, έρχονται να προστεθούν στην από καιρό ανάγκη ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, μια κατάσταση που χρήζει άμεσων πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να μεριμνήσει ώστε να στελεχωθεί το σχετικό Τμήμα με τουλάχιστον τρεις (3) ιατρούς, ειδικότητας αναισθησιολόγου, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του το Νοσοκομείο. Ενώ, ρωτούν μετ΄επιτάσεως αν υπάρχει σχέδιο προκήρυξης των κενών θέσεων αναισθησιολόγων και λοιπών κενών ειδικοτήτων που λείπουν από το ΓΝΡ, έτσι ώστε να προσληφθούν, μόνιμα, ιατροί που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο. Παράλληλα ζητούν από το Υπουργείο να υιοθετήσει τη δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στην ειδικότητα της Αναισθησιολογίας, που έχει προτείνει η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία και τα οποία έχουν αναδειχθεί με ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...