Νικητιάδης για άνοιγμα τουρισμού: Καλό το ξεκίνημα, ας συνεχίσουμε όλοι την προσπάθεια

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

- Με αφορμή την επίσημη, κατά δήλωση του αρμόδιου Υπουργού, έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            « Τα πρώτα τσάρτερς στα αεροδρόμια μας για φέτος, τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια μας και οι πρώτοι τουρίστες στις τουριστικές επιχειρήσεις και στους δρόμους των νησιών μας, δεν μπορούν παρά να μας χαροποιούν και να αναγεννάνε την ελπίδα για καλύτερες μέρες. Ο ιός, άφησε και συνεχίζει να αφήνει, τεράστιες πληγές και τραύματα, πρωταρχικώς στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και χάνονται, αλλά οπωσδήποτε και στην οικονομία μας, που ζει με σχεδόν αποκλειστικό πνεύμονα οξυγόνου, τον τουρισμό μας.

            Η φετινή χρονιά σίγουρα θα είναι καλύτερη από την τραγική περσινή. Σίγουρα όμως θα παραμείνει σε ότι αφορά τα αποτελέσματά της, μακράν των επιδόσεων, της προ πανδημίας εποχής. Ο τουρισμός, βγαίνοντας από την κρίση θα είναι βαριά πληγωμένος. Χρειάζεται συνεπώς όλοι μας, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας φέτος, για να καταφέρουμε την σεζόν το 2022, να είμαστε πανέτοιμοι και όρθιοι για τις πολύ καλύτερες χρονιές που είναι βέβαιο ότι θα έρθουν. Απαιτείται κατ’ αρχήν το κράτος να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους στον τουρισμό ώστε με την επάνοδο στην κανονικότητα, να μην υπάρχει ούτε μία απώλεια θέσης εργασίας και καμμιά απώλεια εισοδήματος. Απαιτείται ταυτοχρόνως από το κράτος η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που και φέτος θα ανοίξουν αναλαμβάνοντας τεράστιο κίνδυνο γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποκομίσουν κέρδη. Απαιτείται όμως και από όλους μας, να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όχι μόνο ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, που ούτως ή άλλως είμαστε, αλλά κυρίως ως υπεύθυνοι πολίτες που προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους επισκέπτες μας.   

Συνεχίζουμε τον εμβολιασμό και παροτρύνουμε όσες και όσους συμπατριώτες μας έχουν επιφυλάξεις, να τις παρακάμψουν. Όσο περισσότεροι εμβολιαστούμε, τόσο , τα νησιά μας θα δέχονται περισσότερους επισκέπτες. Την περασμένη χρονιά, αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί να φιλοξενούμε χιλιάδες επισκέπτες. Ας κάνουμε το ίδιο και φέτος.

Ας έχουμε λοιπόν καλό ξεκίνημα, αλλά ας συνεχίσουμε όλοι, κράτος κόμματα, αυτοδιοίκηση και πολίτες την προσπάθεια».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Το 1983 μαζί με μια ομάδα συναδέλφων, μας ανατέθηκε να...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...