Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Σε ακροδεξιά τροχιά ο δήμαρχος Ρόδου - Αντί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την ολιγωρία της, στοχοποιεί ανθρώπους σε καθεστώς ομηρίας

Νομαρχιακή  Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου

- Ρόδος, 10/04/2021

Σε ακροδεξιά τροχιά ο δήμαρχος Ρόδου - Αντί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την ολιγωρία της, στοχοποιεί ανθρώπους σε καθεστώς ομηρίας   

- Η Δημοτική Αρχή Ρόδου και ο κ. Καμπουράκης, αδύναμοι να αναζητήσουν ευθύνες αλλά και λύσεις από την Κυβέρνηση της ΝΔ, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην άτυπη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Παλιά Σφαγεία, επιλέγουν να επιτεθούν με ακροδεξιά ρητορική στους διαμένοντες σ’ αυτήν.

 

ΝΑΙ, η άτυπη δομή, η οποία δημιουργήθηκε το 2015 υπό ασφυκτικές συνθήκες λόγω της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης,  πρέπει να κλείσει.

Δεν είναι απλά απαράδεκτη, είναι ντροπιαστική για τον ανθρωπισμό μας και για τον πολιτισμό μας.

 

Αυτό όμως είναι αρμοδιότητα της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, κ. Δήμαρχε, την οποία αρνείστε επίμονα να βάλετε στο κάδρο των ευθυνών, ως πιστός υπηρέτης της.

 

Επιλέγετε να μηνύσετε (!) τους πρόσφυγες, ζητώντας μάλιστα από την Ελληνική Αστυνομία να τους εκδιώξει άμεσα από την άτυπη δομή (και να πάνε πού, κ. Δήμαρχε;) αντί να  ασκήσετε πιέσεις στην Κυβέρνησή σας για την μετεγκατάστασή τους σε οργανωμένη δομή στην ενδοχώρα, και με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και σίτισης.

 

Οι αναφορές σε «εμπόρους όπλων και ναρκωτικών» δεν έχουν στόχο τη λύση του προβλήματος, αλλά τους ίδιους τους ευάλωτους ανθρώπους.

Αναλογιστήκατε άραγε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρακτική;

 

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη στην περίπτωση που δημιουργηθούν έκτροπα από διάφορα στοιχεία που θα θελήσουν να «καθαρίσουν» την «κόπρο του Αυγεία»;

Δεν απευθύνεστε κ. Δήμαρχε στους θεσμούς που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Δεν καταλογίζετε ευθύνες σε όσους ολιγωρούν.

Καταδεικνύετε τους πρόσφυγες ως «εγκληματίες» και «καταληψίες» που πρέπει να συλληφθούν (όταν το ίδιο το κράτος τους κατευθύνει στο χώρο των σφαγείων).

 

Η Δημοτική Αρχή Ρόδου οφείλει να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και ανθρωπισμό, το ζήτημα του εγκλωβισμού και της απαράδεκτης διαβίωσης των προσφύγων –με παιδιά και μωρομάνες, ανάμεσά τους, αντί να δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία και να υποκινεί κοινωνικό αυτοματισμό.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...