Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Πατμίων Ρόδου - Εκδηλώσεις και παρουσίαση βιβλίου

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΜΙΩΝ ΡΟΔΟΥ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Νέο Δ.Σ. ανέδειξαν οι εκλογές της 19ης Μαρτίου 2023 στο Σύλλογο Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Πατμιακή παροικία της Ρόδου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παλιάς Πόλης Ρόδου – όπου υπάρχει το προσκυνητάρι του Συλλόγου με την εικόνα του Οσίου - και στο Πνευματικό Κέντρο όπου τιμήθηκε ο πολιούχος του νησιού ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ο ΛΑΤΡΗΝΟΣ με αρτοκλασία και προσφορά καφέ και εδεσμάτων.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ. Μίκα Ιατρίδη, της Ν.Δ. ,κ.Δημήτρης Γάκης του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  και ο πολιτευτής και υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνος Παπουτσής.

 Η κ. Ιατρίδη συνεχάρη το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου υποσχόμενη ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του ενώ ο κ.Γάκης ανακοίνωσε την προσπάθεια του , μέσω του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  της θέσπισης ,   μετα το Μεταφορικό Ισοδύναμο που έγινε πράξη  μετα τους αγώνες του αείμνηστου προκατόχου του Νεκτάριου Σαντορινιού, και του Υγειονομικού Ισοδύναμου.

Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι από το Σύλλογο Τηλίων Ρόδου με την πρόεδρο κ. Πόπη Κατσουράκη την αντιπρόεδρο κ. Αννα Τσαλόλη   και την πρόεδρο ε.τ. Σοφία Χατζηγεωργίου και από το Σύλλογο Θρακομακεδόνων Ρόδου κ. Μαρία Αντωνοπούλου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Αριστείδης Ε.Μιαούλης ευχαρίστησε το  Δ.Σ. για την 12 συνεργασία κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου. Διαβεβαίωσε το νέο Δ.Σ. ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του, διευκρινίζοντας πως η οικειοθελής αποχώρησή του από το Δ.Σ. αφορά προσωπικούς και μόνο λόγους. Στο νέο Δ.Σ. ευχήθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος και από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου κ. Νικόλαος Γρύλλης.

Έτσι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου αποτελείται από τους :

Χατζηκώστα     Δ. Ευθύμιο -Πρόεδρο

Χατζηκαλημέρη Νικόλαο -Αντιπρόεδρο

Ακρίβου Κωνσταντίνα – Γραμματέα

Κάβουρα Νικόλαο – Ταμία

Καστενού Αικατερίνη –Ειδική Γραμματέα

Σκεμπέ Ιακωβίνα – Μέλος, Εκπρόσωπος στο νησί της Πάτμου

Γιαμαίος Νικόλαος – Μέλος

Φέγγαρου Ανδριάνα – Μέλος

Εξελεγκτική Επιτροπή:

Κυπραίος Χριστόδουλος , Νάζος Δημήτριος, Σκεμπέ Χριστοδούλη.

 Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμήθηκε ο κ. Βασίλειος Ακρίβος για την πολύχρονη προσφορά του στο Σύλλογο και την κατασκευή 4 παραδοσιακών φορεσιών.

Παράλληλα έγινε και αναφορά και  στο νέο βιβλίο της Πάτμιας λογοτέχνιδας Γιακουμίνας Πέντε – Ματθαίου ΤΣΕΡΠΗ των εκδόσεων Αγγελάκη, που παρουσιάστηκε από το Σύλλογο Πατμίων Ρόδου ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ με τη συμμετοχή  πολλών Πατμίων και φίλων της Πάτμου, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. κ.Δημήτρης Γάκης ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου κ. Στέφανος Δράκος και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του δ.σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Κώστας Γλεντής. Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τον δημοσιογράφο Αριστείδη Ε.Μιαούλη  την δημοσιογράφο Ειρήνη Βενιανάκη και την γραμματέα του συλλόγου Πατμίων Ρόδου Ντίνα Ακρίβου Χατζηκώστα. Η συγγραφές αναφέρθηκε στο έργο της και υπέγραψε αντίτυπα που φρόντισαν να έρθουν από την Αθήνα η Ευαγγελία και ο Ελευθέριος Καβαλιέρος , οι οποίοι στέκονται αρωγοί σε όλες τις ανάλογες πρωτοβουλίες του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά από την Πάτμο και τον πρόεδρο του πνευματικού Κέντρου του Δήμου του νησιού  κ Νίκο Κουτούζο που  έθεσε και υπό την αιγίδα του Κέντρου την εκδήλωση.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν στον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα π. Χρήστο Σιάννα και στους νεοκόρους, καθώς και στους: Ροντρίγκεθ Δέσποινα και στα παιδιά της Κατερίνα Καστρινού και Χρήστο , Γιώργο Αλεξανδρίδη για την προσφορά των εδεσμάτων, Μαρία Γιαμαίου, Ακρίβου Τσαμπίκα, Καλλιόπη Αλεξοπούλου, Νίκο Χατζηκαλημέρη, Βαλάντη Κουρουπλή και την τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, στις Πάτμιες φοιτήτριες Χριστοδούλη Σκεμπέ, Ιακωβίνα Σκεμπέ και  Δημήτρη Νάζο.

Η επόμενη εμφάνιση του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου θα πραγματοποιηθεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Μαντράκι.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...