Νέα συνάντηση αύριο στις 8:30 το βράδυ - Τι δήλωσαν Βενιζέλος και Κουβέλης

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με το μείζον ζήτημα της ΕΡΤ.

Στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παρέπεμψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τις όποιες αποφάσεις αφορούν στο κρίσιμο ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης αλλά και τη ρύθμιση του ζητήματος της ΕΡΤ.

«Μια συζήτηση που θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο το βράδυ στις 8.30 τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συζήτηση αυτή κρίνονται πολλά θέματα ταυτοχρόνως. Η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης. Ότι εχουμε πει δημόσια λέω και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της δικαιοσύνης και της νομιμότητας, ζητήματα που αφορούν ένα θεσμό πολύ μεγάλης σημασίας που είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η αποκατάσταση της επαναλειτουργίας της αλλά και την επαναθεμελίωση της ύπαρξης της ίδιας της κυβέρνησης. Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, μιας γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας που αφουγκραζεται τις αγωνίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, της αγοράς, που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και με ιδεολογικό πρόσημο σε ό,τι μας αφορά.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρξει άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ και συμφωνία που να διασφαλίσει την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες της. Χρειαζεται μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία με κανόνες που θα τηρούνται γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και η εθνική ανάγκη.

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες θα παρουσιάσω αύριο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ώστε να επανέλθω στη σύσκεψη στις 20:30 μ.μ.» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Υπέρ της επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από όλες τις συχνότητές της τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος μίλησε για ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης στη βάση των νέων δεδομένων για το σύνολο των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

«Καταβάλλω καθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση, προκειμένου να επαναλειτουργήσει, με όλες της τις συχνότητες η δημόσια ραδιοτηλεόραση και με κανονικό πρόγραμμα» είπε ο Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών.

 


 
Στις δηλώσεις του από τα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι δεν ήταν μόνο αυτό το αντικείμενο της σύσκεψης που κράτησε τρεισίμισι ώρες ήταν όπως είπε μια «διαδικασία επίπονη». Σημείωσε ότι τέθηκαν τα ζητήματα συνεργασίας της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την αποτελούν, επισημαίνοντας ότι «πρέπει αυτή η κυβέρνηση να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κιονή θέση και των τριών κομμάτων».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...