Νέα παρέμβαση Πατούλη για το Καστελλόριζο

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, επανήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου του 2013, απευθυνόμενος προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και με ιδιαίτερη παρέμβαση προς τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, και έθεσε εκ νέου το σοβαρό ζήτημα της αναγκαιότητας διορισμού ειδικού ιατρού στο Καστελλόριζο, δεδομένου ότι εδώ και 2 χρόνια, 300 κάτοικοι ζουν χωρίς την ύπαρξη μόνιμου ιατρού.

«Ζούνε με το φόβο τι θα απογίνουν αν αρρωστήσουν», επεσήμαινε κος Πατούλης, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελλόριζου συνεπεία αυτού, αναγκάζονται πολλές φορές να μεταβαίνουν στην Τουρκία, που αποτελεί το κοντινότερο μέρος, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. αναφέρθηκε στα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας που πραγματοποίησε ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Ακριτικό Καστελλόριζο, όπου προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και εισέπραξαν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι του απομακρυσμένου αυτού τόπου, με το να μη απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Η ανταπόκριση του υπουργού Υγείας, στην παρέμβαση του προέδρου του κ. Πατούλη, υπήρξε άμεση.

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε αυθημερόν εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως άμεσα κινηθούν οι διαδικασίες για την επάνδρωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μεγίστης με μόνιμο ιατρό Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας. enikos.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...