Μπήκε στο πάρκο Γκεζί η τουρκική αστυνομία μετά το τελεσίγραφο Ερντογάν

Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες από το τελεσίγραφο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους διαδηλωτές και η τουρκική αστυνομία εισέβαλε στο πάρκο Γκεζί ρίχνοντας δακρυγόνα και νερό για να απομακρύνει τον κόσμο, ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη. Μπήκε στο πάρκο Γκεζί η τουρκική αστυνομία μετά το τελεσίγραφο Ερντογάν

Αστυνομικοί με την υποστήριξη τεθωρακισμένων απέκλεισαν την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Από μεγάφωνα οι αρχές προέτρεπαν τον κόσμο να εγκαταλείψει τον χώρο. Στην συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν στο διπλανό πάρκο Γκεζί όπου έχουν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές εδώ και δυο εβδομάδες, από όταν ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες.

Αρκετοί άνθρωποι οδηγήθηκαν έξω από το πάρκο με φορεία, καθώς τα ασθενοφόρα περίμεναν για να τους μεταφέρουν.

Η τελευταία αστυνομική επέμβαση έρχεται λίγες μόλις ώρες, αφότου ο Ερντογάν προειδοποίησε τους διαδηλωτές να εκκενώσουν την πλατεία πριν την Κυριακή, όταν θα διεξαχθεί εκεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Αύριο έχουμε την συγκέντρωσή μας στην Κωνσταντινούπολη. Το λέω ξεκάθαρα: η πλατεία Ταξίμ πρέπει να εκκενωθεί, αλλιώς οι δυνάμεις ασφαλείας ξέρουν πώς να την εκκενώσουν» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ερντογάν, μιλώντας σε οπαδούς του, σε συγκέντρωση στην Άγκυρα.

Προηγουμένως, οι διαδηλωτές, είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν την κατάληψη του πάρκου Γκεζί, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ταξίμ, παρά την υπόσχεση που απέσπασε αντιπροσωπεία τους από τον Τούρκο πρωθυπουργό, ότι βάζει προσωρινά «στον πάγο» τα σχέδια ανάπλασης που έγιναν και η αφορμή για να ξεσπάσουν οι διαμαρτυρίες.

«Θα συνεχίσουμε την αντίσταση για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα αλληλεγγύης Ταξίμ, τα μέλη της οποίας συνάντησαν τον Ερντογάν.

Η απόφαση ελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από πολύωρες συζητήσεις για το πως θα χειριστούν τις εξελίξεις οι διαδηλωτές. ethnos.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...