Μεγάλη προσέλευση πιστών στον εορτασμό της Αγίας Ματρώνης - Κιουράς, στο Παρθένι Λέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στο κατάλευκο και σημαιοστολισμένο παρεκκλήσι στο Παρθένι Λέρου, εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Ματρώνης - Κιουράς.

Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας, (Σάββατο 19/10/2019), ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας από τον Αιδεσιμώτατο πρωτ. Μαξίμο Λιβανό, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεμέλαρου Γιάννη, του Αντιδημάρχου κ. Γρεκού Κυριάκου, του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου Λέρου κ. Μπίλη Νεκτάριου, της Προέδρου του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κας Κανάρη Μαριέττας και πλήθους πιστών.


Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα το καθιερωμένο Λέρικο γλέντι μέχρι αργά το βράδυ, με παραδοσιακά όργανα, δωρεάν κρασί & διάφορα εδέσματα.

 

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας τόνισε τη σημασία των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων όσον αφορά τη διάδοση και διατήρηση των παραδόσεων μας.

 

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται προς τιμήν των συμπατριωτών μας και των επισκεπτών του νησιού και, είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος για την τόση στήριξη που μας παρέχουν καθημερινά οι συμπολίτες μας.

 

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί όλο τον κόσμο που στηρίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου που μεριμνούν για τη διοργάνωση των πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...