Μαραθώνιος Ρόδου 2014

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ 2014 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τον Μαραθώνιο της Ρόδου 2014
-Στόχος να καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που θα συμβάλλειστην επιμήκυνσητηςτουριστικήςπεριόδου
-Συνεχίζονται  με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τον  Μαραθώνιο της Ρόδου  που θα διεξαχθεί πιλοτικάφέτοςστις 12 Οκτωβρίου 2014.Ο Μαραθώνιος τελεί υπό της αιγίδα του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και του ΠΡΟΤΟΥΡ και στόχος είναι να καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που θα προσελκύσει μαραθωνοδρόμους, ερασιτέχνες αθλητέςαλλά και επισκέπτεςαπό όλο τον κόσμο, σε περιόδους μη τουριστικής αιχμής.Φέτοςδιοργανώνεταιπιλοτικά τον Οκτώβριο, ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο.
Ο Μαραθώνιος διοργανώνεται από τον βραβευμένο Αμερικανό  αθλητή Wayne Kurtz, ο οποίος πέρα από τα προσωπικά του ρεκόρ, έχει ιδρύσειτην μη κερδοσκοπική εταιρεία Run for Booksκαι  διοργανώνει πλήθοςΜαραθώνιων σε όλο τον κόσμο. Στα πλαίσια της διοργάνωσής του αγώνα της Ρόδουο κος Wayne Kurtz και ο ομογενής κος George Zara, πρόκειται να επισκεφτούν την Ρόδο από8 ως 12Αυγούστου για να συντονίσουν τις τελικές προετοιμασίες. Θα επισκεφθούν  τον Δήμαρχο Ρόδου την Παρασκευή 8 Αυγούστου, ενώ το Σάββατοπρωί θα έχουν συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους όλων  των εμπλεκόμενων στην διοργάνωση φορέωνΔΟΠΑΡ, ΣΕΓΑΣ, ΠΡΟΤΟΥΡ, Γραφείου Τουρισμού Ρόδου, Εθελοντές Σαμαρείτες κ.α.
Όπως τόνισε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα ΜαριέτταΠαπαβασιλείου, η οποία εκπροσωπεί τους διοργανωτές στην Ρόδο:
"Το πρότυπο μας είναι ο Μαραθώνιος της Κύπρου, που στήθηκε και αυτός από τον κο WayneKurtz και τις αρχές της Λεμεσού. Ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια με την συμμετοχή 70 δρομέων και φέτος τον Μάρτιο 2014 έφτασε  τις 7.000 συμμετοχές, έχοντας καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς Μαραθώνιους στην Μεσόγειο.
Η επιμήκυνση της Τουριστικήςπεριόδου απαιτεί όχι μόνο ιδέες αλλάκυρίως πράξεις και τόλμη. Στόχος είναι ο Μαραθώνιος της Ρόδουνα σηματοδοτήσει την προσπάθειαανοίγματος της χειμερινήςπεριόδου και να καθιερωθεί ως  χειμερινό γεγονός  της περιόδου Νοεμβρίου -Μαρτίου. Αν καταφέρουμε να συνδέσουμεμεγάλα γεγονότα με touroperators, αεροπορικέςεταιρίες ή και οργανισμούς που διαθέτουν τα δικά τους δίκτυαπωλήσεων,θα δημιουργήσουμε το πακέτο που χρειάζεται για να μπούμε στον παγκόσμιοχάρτη σαν προορισμός που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απατήσεις  του χειμερινούτουρισμού. Ήδη συζητάμε  με μεγάλους touroperators  του εξωτερικού τηνπροοπτική αυτή,αλλά και την  χορηγία του Μαραθωνίου με  την οργάνωση πακέτων από το εξωτερικό για συμμετοχή σε αυτόν.

Έχοντας λοιπόν στον νου μας αυτόν τον στόχο, ξεκινάμε φέτος πιλοτικά να στήσουμε ένα δελεαστικό Μαραθώνιο που θα αναδείξει τις ομορφιές του νησιού μας και σταδιακά θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Για αυτόθέλουμε αν και πιλοτικός, ο πρώτος μας αυτός Μαραθώνιος να είναι άψογα οργανωμένος με την υποστήριξη όλων των τοπικών αρχών, των αθλητικών σωματείων, των φορέων και των  ΜΜΕ, για να δείξουμε τι μπορεί να προσφέρει ο τόπος μας και στον τομέα αυτό. Έχουμε ως Ρόδος, την εμπειρία της διοργάνωσης πολλών μεγάλων αθλητικών γεγονότων, έχουμε ανθρώπους με γνώσεις και όραμα, υπέροχες φυσικές ομορφιές, άριστο  κλίμα και εξαιρετική τουριστική υποδομή, δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε και να καθιερώσουμε  ένα εξαιρετικό Μαραθώνιο! Το στοίχημα είναι να συντονιστούμεόλοιμαζί, με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξηαυτού του κοινούστόχου και αν τον πετύχουμε κερδισμένη θα είναι Ρόδος και μόνοαυτή!

Γιατί η Ρόδος αξίζει να έχει  έναν σπουδαίο Μαραθώνιο και είναι στο χέρι όλων μας   να τον αποκτήσει!"
www.roadstorhodes.com

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

O πρώην δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος πετάει ξανά το γάντι στον πρόεδρο του ΟΠΡΟΤΟΥΡ και τον...
Top Chef στον διαγωνισμό του τηλεοπτικού Skai αναδείχτηκε χθες το βράδυ η Ροδίτισσα Ειρήνη...
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Ο...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...