ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Υπογράφεται η σύμβαση για το δρομολόγιο Κως – Αστυπάλαια, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα από τις 15 Μαΐου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

16 Μαρτίου 2023

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Υπογράφεται η σύμβαση για το δρομολόγιο Κως – Αστυπάλαια, με δύο  δρομολόγια την εβδομάδα από τις 15 Μαΐου»

-Σε απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Αστυπάλαιας, αναφέρεται ότι βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την τελική υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για το δρομολόγιο Αστυπάλαια-Κω.

Πρόκειται για δρομολόγιο που θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα από τις 15 Μαΐου με ταχύπλοο επιβατηγό καταμαράν.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε ζητήσει και την επέκταση του δρομολογίου για τη σύνδεση της Αστυπάλαιας με τη Σάμο, η οποία, όμως, προσκρούει στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν προβλέπει την υποχρεωτική σύνδεση των προαναφερόμενων νησιών, καθώς αυτά υπάγονται σε διαφορετική Περιφέρεια.

Ο κ. Κόνσολας θα προχωρήσει άμεσα σε νέα παρέμβαση για να αλλάξει το περιεχόμενο της σχετικής απόφασης  για τον καθορισμό ενδεικτικού γενικού δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τη διάκριση τακτικών δρομολογιακών γραμμών σε κατηγορίες, προκειμένου να μπορεί να καταστεί υποχρεωτική η ακτοπλοϊκή σύνδεση νησιών που υπάγονται σε διαφορετικές περιφέρειες.

Σε δήλωσή του, μάλιστα, επισημαίνει ότι: «η γεωγραφική θέση της Αστυπάλαιας επιβάλλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη αλλαγή, δεν μπορεί να είναι απαγορευτικό το θεσμικό πλαίσιο για την υποχρεωτική σύνδεση νησιών που ανήκουν σε διαφορετικές περιφέρειες όπως είναι η Αστυπάλαια και η Σάμος».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...