ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Να επιταχυνθεί η εκταμίευση της χρηματοδότησης του μεταφορικού ισοδύναμου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 16 Ιανουαρίου 2023

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Να επιταχυνθεί η εκταμίευση της χρηματοδότησης του μεταφορικού ισοδύναμου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022».

Μέτρο ενίσχυσης της ρευστότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων θα είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας αιτήσεων για τις επιχειρήσεις, που θα αφορά την εκταμίευση των ποσών που αντιστοιχούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας με παρέμβαση του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επισημαίνει ότι η νησιωτική οικονομία αλλά και οι επιχειρήσεις στα νησιά, έχουν υποστεί πρόσθετη επιβάρυνση από την αύξηση του ενεργειακού και μεταφορικού κόστους αλλά και από τις πληθωριστικές πιέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι σε  αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη η στήριξη της Πολιτείας και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η  Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ότι στις 16  Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία  της υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την Πρώτη Φάση 2022 του μέτρου Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τις επιχειρήσεις, που αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ως επιτακτική ανάγκη την επιτάχυνση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τη δεύτερη φάση 2022 του μέτρου Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τις επιχειρήσεις, δηλαδή για την περίοδο που θα αφορά την καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...