ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης και του έργου αποκατάστασης του λιμένα Αγίου Ανδρέα Αστυπάλαιας από το ΕΣΠΑ 2021-2027»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

21 Μαρτίου 2023

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης και του έργου αποκατάστασης του λιμένα Αγίου Ανδρέα Αστυπάλαιας από το ΕΣΠΑ 2021-2027»

 

Η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, που είχε αναδείξει την ανάγκη αποκατάστασης του λιμανιού του Αγίου Ανδρέα στην Αστυπάλαια, ανοίγει μια νέα προοπτική για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην απάντησή του, αναφέρει ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης, τόσο της μελέτης αποκατάστασης, όσο και του έργου αποκατάστασης του λιμένα Αγίου Ανδρέα Αστυπάλαιας από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο κ. Πλακιωτάκης στην απάντησή του αναφέρει ότι στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν έχει υποβληθεί από το Λιμενικό Ταμείο Κω προς αξιολόγηση σχετική πρόταση, ούτε αίτημα χρηματοδότησης αυτής.

Ο Μάνος Κόνσολας στην παρέμβασή του είχε επισημάνει ότι  η λειτουργία του λιμανιού του Αγίου Ανδρέα είναι ζωτικής σημασίας για το νησί γιατί σε περίπτωση που πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι, η Αστυπάλαια αποκόπτεται από την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αφού στο δεύτερο λιμάνι του νησιού, στη Σκάλα στη Χώρα, δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλοία με αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Για αυτό το λόγο, η αποκατάσταση του λιμανιού του Αγίου Ανδρέα προκειμένου να καταστεί λειτουργικό, είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...