Μέτρα ανακούφισης σε δημότες και επιχειρήσεις από το δήμο Λέρου

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, λαμβάνοντας υπόψιν την κρίση που έχει επιφέρει στον τόπο η πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19, εισηγήθηκε προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λέρου, την λήψη έκτακτων οικονομικών ελαφρύνσεων προς δημότες και επιχειρήσεις.

Με τις συγκεκριμένες ελαφρύνσεις, άμεσα, συντονισμένα και στοχευμένα θα υπάρξει υποστήριξη της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας καθώς και περιορισμός των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, με την πρωτόγνωρη κρίση που μαζί με όλη τη χώρα περνά και ο Δήμος Λέρου, που έχει ως ιδιαιτερότητα σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό, σε εξάντληση των ορίων που σχετικά επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού και με επιφύλαξη συμπλήρωσης με ό,τι ενδεχομένως ακόμη διαπιστωθεί ως νομικά εφικτό, ή που με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις ή εγκυκλίους παρασχεθεί η σχετική δυνατότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Πρόεδρος κ. Κόλιας Μιχάλης και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μεραμπελιώτης Βασίλειος, κ. Καστής Δημήτριος, κ. Γρεκός Κυριάκος, κ. Ασβεστάς Ευάγγελος, κ. Τραμπούλης Γεώργιος, ενέκριναν τα εξής οικονομικά μέτρα στήριξης δημοτών και επιχειρήσεων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19:

1. Απαλλαγή για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος και Τέλος Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων.

2. Αναστολή και παράταση για τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων.

3. Αναστολή και παράταση για οφειλές φυσικών προσώπων που εκμίσθωσαν ακίνητα σε επηρεασμένες επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους με αναστολή εργασίας.

4. Έκπτωση 40% στα μισθώματα επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργιά τους για το Μάρτιο – Απρίλιο 2020.

5. Αναστολή μισθωμάτων για κυλικεία σχολικών μονάδων από 01 Μαρτίου έως 31 Μαΐου 2020.

6. Απαλλαγή από τα τροφεία παιδικών σταθμών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί οι παιδικοί Σταθμοί.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα διαβιβαστεί προς τον ΔΟΠΑΙΣΑΠ και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, όπου σε προσεχείς συνεδριάσεις θα επικυρώσουν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

H Dodekanisos Seaways, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των νησιωτών μας, ξεκίνησε από την Δευτέρα 14...
Πάνω από δέκα άτομα, γιατροί, μαίες και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρόδου είναι από σήμερα σε...
Οι άγνωστες ιστορίες της Ρόδου. - Του Νικολού Φαρμακίδη, πολιτικού μηχανικού. - Έχουν περάσει...
Ρόδος 04/09/2020 - Ένας χαμένος χρόνος – Στο σκοτάδι η «λάμψη» της Ρόδου. -Πέρασε ένας χρόνος...