ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου: Θα γίνουμε ασπίδα ασφαλείας απέναντι στις μαφιόζικες πρακτικές

  ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου         

- Θα γίνουμε ασπίδα ασφαλείας απέναντι στις μαφιόζικες πρακτικές

Την περασμένη Τρίτη, 7 Μαρτίου, αρχαιολόγος, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων υπό την εποπτεία του οποίου τελούν οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών της Μυκόνου, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού την ώρα της επιστροφής από την εργασία του.
Με ανακοίνωσή του ο  Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υπογραμμίζει πώς “το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στο πλαίσιο των καθηκόντων του..” Και αυτό καθώς “η εφαρμογή των διατάξεων του Αρχαιολογικού Νόμου και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς..πλήττει τα συμφέροντα όσων θέλουν να κερδοσκοπούν εις βάρος του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, οι οποίοι αντιδρούν με διάφορους τρόπους και πιέσεις”.
Σε κάθε περίπτωση οι μαφιόζικες πρακτικές κυριαρχούν σε όλη την επικράτεια, μετά το ξεκάθαρο μήνυμα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη προς τα οικονομικά συμφέροντα, για εξ εφόδου κατάληψη των δημόσιων κοινόχρηστων αγαθών.
Ο νόμος της ζούγκλας κυριαρχεί μετά το πλιάτσικο που συντελέστηκε- ελέω μνημονίων- στη δημόσια περιουσία και  από  την συνακόλουθη απορρύθμιση κάθε προστατευτικού πλαισίου για το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι πολίτης ξυλοκοπήθηκε από οικονομικό παράγοντα της περιοχής επειδή κατήγγειλε αυθαίρετο κτίσμα εντός Αρχαιολογικού χώρου. Για την επίθεση που δέχτηκε ο πολίτης έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία της Ρόδου.
Μάλιστα πριν από δυο χρόνια ο δήμαρχος Ρόδου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασε την επιθυμία του η Ρόδος να γίνει Μύκονος!!
Στις 8 Απριλίου 2022 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς με θέμα το  Όργιο αυθαιρεσίας στις παραλίες της Ρόδου.
Στην ερώτηση υπογραμμιζόταν το γεγονός των αυθαίρετων και παράνομων κατασκευών σε διάφορες παραλίες της Ρόδου, ακόμη και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Όπως χαρακτηριστικά σημειωνόταν :
“Κάποιες από τις παράνομες κατασκευές βρίσκονται εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων με τρανταχτό παράδειγμα το λιμανάκι του Αποστόλου Παύλου όπου έχουν γίνει εκσκαφές στον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης της Λίνδου με εκρηκτικά, δασικών εκτάσεων όπως στη Γλύστρα, μπαζωμένο ρέμα στο Μεγάλο Γιαλό της Λίνδου, στον κόλπο της Αγ. Αγάθης. Σε κάποιες περιπτώσεις οι παράνομες εργασίες γίνονται δίπλα από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση. ..Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες η αρχαιολογία απαγορεύει την χρήση του αιγιαλού για ανάπτυξη καντινών, ωστόσο, συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς καμία όχληση από τις Υπηρεσίες του Δημοσίου. .. Οι άδειες των τροχήλατων καντινών, σχεδόν όλων των παραλιών της Ρόδου έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων επιχειρηματιών του νησιού οι οποίοι έχουν επιβάλει νόμο σιωπής με απειλές και τρομοκρατία σε όποιους διαμαρτύρονται, όπως προκύπτει, από τις καταγγελίες που έχουν γίνει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο... Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την εφαρμογή της νομοθεσίας, την υπεράσπιση του δημόσιου-κοινόχρηστου χώρου, της παραλίας, του αιγιαλού, του αρχαιολογικού χώρου και της δασικής έκτασης. ..”
Το Μέρα 25  Συμμαχία για τη Ρήξη  υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πώς είμαστε συλλογικά υπεύθυνοι για τη μεταπολεμική ασέλγεια πάνω στη Φύση και την αποτυχία μας να ζήσουμε αρμονικά μαζί της. Ειδικά μετά τις μνημονιακές παρεμβάσεις, ολιγαρχία, δανειστές και ντόπιοι «παράγοντες» απαιτούν την παράδοση του εναπομείναντος φυσικού κεφαλαίου της χώρας μας σε ιδιωτική εκμετάλλευση, αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, αντίθετα προς το γενικό καλό, κάτι που, όχι μόνο δεν θα μας κάνει λιγότερο φτωχούς αλλά, τουναντίον, θα μας κάνει μακροπρόθεσμα φτωχότερους – στον βαθμό που σπαταλιέται μη ανανεώσιμο φυσικό κεφάλαιο και μάλιστα σε βάρος του κοινωνικού, του πολιτιστικού και του ανθρώπινου κεφαλαίου.”
Το Μέρα 25- Συμμαχία για τη Ρήξη  ενώνει τη φωνή του μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν
Στέλνουμε σαφές μήνυμα σε αυτούς που οραματίζονται να μεταμορφώσουν τη Ρόδο σε Μύκονο ότι θα γίνουμε ασπίδα ασφαλείας απέναντι στις μαφιόζικες πρακτικές και καλούμε όλους και όλες που πολιτεύονται να πάρουν άμεσα θέση,

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...