ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου: Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή!

Ρόδος 10.06.21-ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου: Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή!

Στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Εργατικό Κέντρο, έλαβε μέρος  αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ 25 με επικεφαλής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ.Θανάση Μπαράκα και τους συντονιστές των οργανώσεων βάσης πόλεως και δυτικής και ανατολικής πλευράς του νησιού Ηλία Κοδέλα και Σωτήρη Γκικόπουλο,

Το ΜέΡΑ 25 είναι κάθετα αντίθετο, με τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ισοπεδώνουν  σχεδόν  στο σύνολο τους δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με μεγάλους αγώνες από τους συνδικαλιστές.

Δεν θα υφίσταται πλέον το οκτάωρο καθώς οι εργαζόμενοι, θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν ατελείωτες ώρες, χωρίς να πληρώνονται  για τον επιπλέον χρόνο απασχόλησης όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης δεν θα είναι διασφαλισμένοι από την  συλλογική σύμβαση εργασίας. Θα είναι πλήρως εξαρτημένοι, από τις ατομικές συμβάσεις που δεν θα διασφαλίζουν τα δικά τους δικαιώματα αλλά τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Ακόμη στην ουσία καταργείται  στην πράξη και η κυριακάτικη αργία. Οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι, να δουλεύουν Κυριακές αν το επιθυμούν οι εργοδότες και να μην λαμβάνουν τις προσαυξήσεις που μέχρι τώρα προβλέπονταν.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα αφού στην πράξη καταργείται το ΣΕΠΕ το οποίο αντικαθίσταται από μια ανεξάρτητη αρχή που θα εδρεύει στην Αθήνα  και δεν έχει άμεση επαφή με τις επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου δεν

 

 

 

είναι άμεση η παρέμβαση της όταν θα γίνονται παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Σε  καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας είναι πολύ δύσκολο να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

Η απάντηση των εργαζομένων πέραν της σημερινής κινητοποίησης να συνεχίσει να  είναι ηχηρή, μαζική και δυναμική απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες που υπονομεύουν ευθέως την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους.

Το ΜέΡΑ 25 ζητά από τους εργαζόμενους να θανατώσουν το νομοσχέδιο-ζόμπι του κ. Χατζηδάκη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...