ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου:Ο δήθεν υπουργός Υγείας ήρθε, είδε και απήλθε

Ρόδος,  12 Ιουνίου  2021

- ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου:Ο δήθεν υπουργός Υγείας ήρθε, είδε και απήλθε

 Με την απορία για το τι αποκόμισε τελικά η Ρόδος, με την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έχουν μείνει οι Ροδίτες.

Ο υπουργός που πεισματικά αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις του ΜέΡΑ 25, επικέντρωσε την προσοχή του στους εμβολιασμούς και δεν θέλησε να διαθέσει ούτε τριάντα λεπτά της ώρας, για να επισκεφθεί το Νοσοκομείο της Ρόδου. Δεν θέλησε να συναντηθεί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές  για να ακούσει, έστω και τυπικά, για τα προβλήματα και τις φοβερές ελλείψεις που υπάρχουν.

Ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως το νοσοκομείο της Ρόδου έχει μείνει από τις 4 Ιουνίου με ένα αναισθησιολόγο, δεν θέλησε να ανακοινώσει δημόσια όπως θα έπρεπε τη λύση του προβλήματος, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σε σύσκεψη όπου ετέθη το θέμα, αόριστα είπε πως θα προχωρήσει στην προκήρυξη δύο θέσεων γιατρών, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά αρνήθηκε να  μπει σε λεπτομέρειες.

Αναφέρθηκε αρκετές φορές στο θέμα των εμβολιασμών. Λησμόνησε όμως τις τεράστιες καθυστερήσεις, στους εμβολιασμούς των κατοίκων της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων για να κτισθεί το τοίχος ανοσίας.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και όχι στις αρχές του έτους όπως θα έπρεπε. Ξέχασε ο υπουργός Υγείας, τις φοβερές καθυστερήσεις στη διαδικασία των εμβολιασμών  στα υπόλοιπα νησιά.

 

 

 

Ήρθε στη Ρόδο μόνο μόνο για να «αναδείξει» και να «ευλογήσει» το θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας που εξαγγέλθηκε από την περιφερειακή  αρχή. Μόνο που ξεχνούν όλοι ότι η διεξαγωγή της έπρεπε να γίνει πολύ  πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στις εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις  και όχι εκ των υστέρων.

Λεφτά για μια καμπάνια που δεν γίνεται στην ώρα της και δεν γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα θα έχει,  υπάρχουν.

Χρήματα αντίστοιχα για την κάλυψη των αναγκών  στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τις προσλήψεις γιατρών νοσηλευτών, για την παροχή κινήτρων για την υπηρεσία στα νησιά ιδίως τα απομακρυσμένα όμως δεν υπάρχουν.

Αυτή είναι λοιπόν  η ευαισθησία και η «φροντίδα» της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας υγείας στη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού.

Η επίσκεψη του κ. Κικίλια στη Ρόδο ήταν εμπαιγμός και κοροϊδία  για τους Ροδίτες που για άλλη μια φορά περίμεναν μάταια μια λύση για το Νοσοκομείο.

Ήταν εμπαιγμός και για τους κατοίκους των υπολοίπων νησιών με τους οποίους ο υπουργός δεν ασχολείται καν.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...