ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου:Ηχηρό ράπισμα από την εκπομπή Hard Talk στο Λονδίνο  για την πολιτική της κυβέρνησης στον τουρισμό

Ρόδος,  12 Μαΐου  2021

- ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου:Ηχηρό ράπισμα από την εκπομπή Hard Talk στο Λονδίνο  για την πολιτική της κυβέρνησης στον τουρισμό

- Βατερλό για την πολιτική της κυβέρνησης  στον  τουρισμό ήταν η συνέντευξη, που παραχώρησε  στην εκπομπή Ηard Talk κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο, ο υπουργός Τουρισμού κ.Χάρης Θεοχάρης.

Δεν ήταν μια από τις light συνεντεύξεις του κ. Θεοχάρη,  που προβάλουν τα ακριβοπληρωμένα από τη λίστα Πέτσα  ΜΜΕ των Αθηνών, για να διαφημίσουν στο εσωτερικό της χώρας μας,  το αφήγημα της κυβέρνησης. Ήταν μια από τις άλλες συνεντεύξεις, που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας γιατί δείχνουν την προχειρότητα, την ανικανότητα και την αδυναμία  της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει την μεγάλη κρίση που δημιούργησε η πανδημία στην Ελλάδα.

Ήταν μια από τις συνεντεύξεις που ισοπεδώνουν, αυτό που προβάλλεται εντός συνόρων και δείχνουν πως  εκτός δηλαδή στο εξωτερικό, η εικόνα για την Ελλάδα είναι διαφορετική.Το χειρότερο είναι πως αυτή η άσχημη  εικόνα σε μεγάλες τουριστικές αγορές όπως αυτή  της Μεγ. Βρετανίας είναι παγιωμένη και δύσκολα θα αλλάξει όπως φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι ερωτήσεις στη συνέντευξη-κόλαφο για τον κ.Θεοχάρη.

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, άνοιξαν όλα τα  μεγάλα θέματα που είχαν να κάνουν όχι μόνο με τον τουρισμό αλλά και με την οικονομία το μεταναστευτικό τα εργασιακά και την απασχόληση.

 Ετέθη μέχρι και το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα με τον κ. Θεοχάρη να προσπαθεί να πείσει  και κυρίως να προωθήσει στη  Μεγ. Βρετανία τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

 

 

 

Ο κ. Θεοχάρης ρωτήθηκε  για το φετινό άνοιγμα του τουρισμού ενώ οι εντατικές είναι γεμάτες με περιστατικά κορονοϊού αλλά και για το γεγονός  ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην διαδικασία του εμβολιασμού και δεν έπεισε με τις απαντήσεις του.Ο υπουργός αναφέρθηκε  στον αριθμό των νησιών, οι κάτοικοι των οποίων έχουν εμβολιαστεί και στον προγραμματισμό, για τα υπόλοιπα νησιά αλλά δεν  έπεισε, καθώς όλα όσα ανέφερε έπρεπε να είχαν γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο και όχι να τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» στο  παρά  πέντε του ανοίγματος της σεζόν και αυτό να παρουσιάζεται και ως επιτυχία.

Είστε η πιο αργή χώρα στους εμβολιασμούς, επέμενε ο δημοσιογράφος με τον κ. Θεοχάρη να επαναλαμβάνει το …αφήγημα της κυβέρνησης και να αναλύει τη …στρατηγική της αποτυχίας της, που είναι ήδη γνωστή  στη μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές από τις οποίες αντλεί τουρίστες η χώρα.

Η απάντηση  του υπουργού Τουρισμού  πως όλα σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς  θα  είναι έτοιμα στο pick της σεζόν δηλαδή Ιούλιο- Αύγουστο δημιούργησε χειρότερη εντύπωση και δεν έπεισε όχι μόνο το δημοσιογράφο αλλά και το κοινό.

Λόγος να μην επιλέξουν οι Βρετανοί τα νησιά μας για τις διακοπές τους είναι και το καθολικό lockdown,  που αποφασίστηκε για την Κάλυμνο μετά την αύξηση των κρουσμάτων  όπως φάνηκε από την ερώτηση που έγινε στον υπουργό Τουρισμού, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση δεν φοβάται να λαμβάνει …δύσκολες αποφάσεις.

Δεν έπεισε ο κ. Θεοχάρης  με τις  απαντήσεις  του, για το γεγονός ότι η     Ελλάδα, εξακολουθεί να μην είναι στη λίστα με τους πράσινους προορισμούς, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι τουρίστες θα κληθούν να κάνουν  διακοπές στη χώρα και φέτος. Η φράση του ότι η  διασκέδαση είναι στην ατζέντα  για τους επισκέπτες αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο, για

 

τους Βρετανούς  «ακούστηκε»  ως φραγή  στην ελευθερία των διακοπών που πάντα θέλουν να  κάνουν.

Ο κ. Θεοχάρης δεν έπεισε με τις απαντήσεις του για τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας, για την μείωση της ανεργίας ενώ η αναφορά του περί επενδύσεων στη χώρα ήταν γενικόλογη.

Βρέθηκε όμως με την πλάτη στον τοίχο, όταν ρωτήθηκε  για το μεταναστευτικό και ειδικά για την αρνητική εντύπωση που δημιουργήθηκε στη Μεγ. Βρετανία, από τις εικόνες με τις απωθήσεις  των πλοιαρίων, που μετέφεραν μετανάστες από το λιμενικό και για τη συμπεριφορά των  εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας  στους ανθρώπους αυτούς. Οι Βρετανοί μάλιστα, δεν αποκλείουν παραπομπή της Ελλάδος στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όλα αυτά.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα με το δημοσιογράφο να υπερασπίζεται το αφήγημα της χώρας του και τον κ.Θεοχάρη, να προσπαθεί να πείσει για τις θέσεις της Ελλάδος στο μεγάλο αυτό θέμα που παραμένει δυστυχώς ακόμη ανοικτό.

Στη συνέντευξή του ο κ. Θεοχάρης δεν έπεισε κανένα. Έχουμε να κάνουμε απλά με μια παραδοχή της αποτυχίας της πολιτικής της  κυβέρνησης για ένα τόσο  νευραλγικό τομέα της οικονομίας που είναι ο τουρισμός.

Το χειρότερο είναι πως αυτή η παραδοχή έγινε φανερή όχι εντός  αλλά εκτός συνόρων γεγονός που έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην Μεγ. Βρετανία όπου δόθηκε η συνέντευξη αλλά και σε άλλες τουριστικές  αγορές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...