ΛΑΟΣ: Άμεση ανάγκη για εξυγίανση και αλλαγή της ξενόδουλης πολιτικής

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός-Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Δωδεκανήσου
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ  ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
* Προβλήματα από την ελλιπή χρηματοδότηση του νοσοκομείου μας.
Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς διαφθοράς και απάτης που συνεχίζει να εξελίσσεται εδώ και χρόνια. Τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται είναι τόσα πολλά και η έλλειψη μετάνοιας (μετά+νοώ –αλλάζω νου) τόσο κραυγαλέα, που μάλλον θα κριθεί απαραίτητη η ένταξη στο ΕΣΠΑ δημιουργίας μιας νέας φυλακής που θα «φιλοξενήσει»  όλους αυτούς τους «πατριώτες» και «σωτήρες» του λαού, που τον οδήγησαν στην εξαθλίωση, κατασπαταλώντας και αφαιρώντας δημόσιο χρήμα, εκμεταλλευόμενοι την όποια εξουσία τους. Είναι ουτοπία να πιστεύουμε, ότι βασικά προβλήματα των νησιών μας όπως η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου στην Κω και η παράλληλη αύξηση των κονδυλίων για τη σωστή λειτουργία του -φέτος περίπου 25% μείωση!- θα επιτευχθεί με τα ανακυκλωμένα υλικά της ξενόδουλης μνημονιακής πολιτικής! Αν δεν αλλάξουμε πολιτική που θα αναγορεύει σε πρώτη εθνική προτεραιότητα την ανάπτυξη (Τράπεζα Δωδ/σου…!)  και την ασφάλεια των νησιών μας, όχι μόνο λόγω αλλά και έργω.

Η ελλιπής χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας, πέρα των άλλων, αναγκάζει και τους νεφροπαθείς του νησιού μας, τις λίγες ημέρες που τους μένουν για ξεκούραση από το Γολγοθά της αιμοκάθαρσης, να τρέχουν, πέρα από τα φαρμακεία για τα βασικά φάρμακά τους και τα ενέσιμα, τώρα πλέον και στο φαρμακείο του ΙΚΑ ή… όποιο άλλο μετά την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, αφού αυτό του Νοσοκομείου δεν έχει χρήματα να φέρει τις τόσο απαραίτητες για την ίδια τους τη ζωή ερυθροποιητίνες. Αναλογιστείτε την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση ενός νεφροπαθή από τα χωριά! Δυστυχώς, κάποιοι, με γεμάτα πορτοφόλια από τις μίζες και την επί χρόνια διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αλλά με άδειες καρδιές, σήμερα, ακυρώνουν πέρα από τα ανθρώπινα δικαιώματα της περιουσίας και της αξιοπρέπειας και αυτό της ίδιας της ζωής. Κάνουμε έκκληση προς το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου να μεσολαβήσει  για την εξεύρεση λύσης. .

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο λαός μας. Σκεφτείτε, αν είχαμε τίμιους, ειλικρινείς και ανιδιοτελείς πολιτικούς, απλά από τα χρήματα που πήρε και μόνο ένα από τα πολλά χαμηλόβαθμα στελέχη για μίζα (Κάντας-27 εκατομμύρια ευρώ), θα μπορούσε το νησί μας, το νησί του Ιπποκράτη να έχει εδώ και χρόνια ένα σύγχρονο νοσοκομείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους του νησιού και τους χιλιάδες επισκέπτες του. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιον και τι  εξυπηρετεί η αδιαφορία των εκάστοτε ξενόδουλων κυβερνήσεων, που οδηγεί πολλούς κατοίκους, ιδιαίτερα των μικρότερων νησιών, να αναζητούν ιατρική βοήθεια στα απέναντι Μικρασιατικά παράλια! Η αδιαφορία όλων αυτών  που έχουν δημιουργήσει περιουσιακά στοιχεία με καταθέσεις εκατομμυρίων, μετοχές και ακίνητα, όταν ο λαός μας πεινάει και εξαθλιώνεται καθημερινά!!

Στη σύγχυση που ζούμε και μας επιβάλλεται, πόσο παράξενα, αλλά αληθινά ακούγονται κάποια από τα λόγια του φυγόδικου Σακά, όσο κι αν δεν συμφωνούμε με τις πράξεις του! «Ν’αντισταθούμε στην κυρίαρχη λογική που θέλει καταδικασμένη  στην ήττα και την αποτυχία κάθε απόπειρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Ν’αντισταθούμε, στην κυρίαρχη ηθική που θέλει τον άνθρωπο υποταγμένο και με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά στους δυνάστες του, στην πραγματικότητα που θέλει τον άνθρωπο αδιάφορο και παθητικό στο σήμερα και ανήμπορο και καταδικασμένο στο αύριο». Ήρθε, λοιπόν, ο καιρός να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Αν αντισταθούμε, υπάρχει ελπίδα….

Αντώνης Γ. Κρητικός,

Εκπ/κός

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Β. Συγκροτήματος Δωδ/σου

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...