Κωνσταντόπουλος: «Με πιέσεις, παροχές και ανταλλάγματα προσπαθούν να μη γίνουν εκλογές»

Για πολιτική εκτροπή και για χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να μη γίνουν πρόωρες εκλογές, παραπέμποντας στο 1965 και το 1993, έκανε λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Παράλληλα ασκεί σφοδρή κριτική στον...
θεσμό της Προεδρίας και του Προέδρου τη Δημοκρατίας.

«Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές. Όπως άλλωστε συνιστούν και αλλοίωση του πολιτεύματος η επιβολή του καθεστώτος επιτήρησης κι όσα γίνονται για τη συνέχισή του», δηλώνει το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.  

 «Η σκηνοθετημένη Προεδρολογία, με διάφορα σενάρια κι ονόματα, δεν υπηρετεί καμία θεσμική λειτουργία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 «Αντίθετα, εξυπηρετεί αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες, να μη γίνουν εκλογές, να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης, να εκφυλιστεί η Βουλή και Προεδρία να παραμείνει σκιώδης.

Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές στο Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς που κουρασμένοι και διαβρωμένοι, δεν λειτουργούν προ πολλού.
nonews

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...