ΚΝΕ: Η «στατιστική» του υπουργείου παιδείας στα σχολεία της Ρόδου!

Η «στατιστική» του υπουργείου παιδείας στα σχολεία της Ρόδου!

- Χωρίς κανένα πρόβλημα άνοιξαν τα σχολεία στην περιοχή μας. Αυτό ήταν το ρεπορτάζ σε πολλά ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες.  Η αλήθεια βέβαια είναι κάπως διαφορετική..!

Δε θα σταθούμε τόσο στο χάος που επικράτησε σε πολλές μεγάλες σχολικές μονάδες με αντιφατικές οδηγίες και τα παιδιά να περιμένουν κατά εκατοντάδες έξω από το σχολείο, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε την επικινδυνότητα του, τη στιγμή που υποτίθεται ο στόχος ήταν να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ωστόσο αυτό για το οποίο δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία είναι οι παστωμένοι μαθητές ανά τάξη, τα προκάτ που ακόμα περιμένει ο Δήμος για να βάλει μέσα νήπια, οι σχολικές καθαρίστριες που το κράτος εξασφάλισε σε αυτές τις συνθήκες και είναι λιγότερες από τα σχολικά κτίρια. Τα όποια μπαλώματα του Δήμου με επιπλέον προσλήψεις ορισμένου χρόνου από τη μια δε λύνουν το πρόβλημα, από την άλλη θα τα πληρώσουμε ξανά εμείς και οι γονείς, σαν να μην είχαμε ήδη πληρώσει βαριά φορολογία.

Το πόσο μεγάλη σημασία δίνει το υπουργείο στην υγειονομική ασφάλεια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, εκφράζεται ανάγλυφα στο 4ο Λύκειο. Εκεί με προδιαγραφές για 300 παιδιά, φιλοξενεί 480, ενώ όλα τα τμήματα έχουν 27 μαθητές! Πού είναι τώρα η κυρία Κεραμέως με τις στατιστικές της να μας πει πόσο βγαίνει ο μέσος όρος;

 Τα σχολεία λοιπόν και στην περιοχή μας άνοιξαν και φανερώθηκαν οι τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν σε κτήρια και υποδομές. Λύση για αυτό υπάρχει. Να επιταχθούν αίθουσες για αυτό το σκοπό, και να προσληφθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό. Να σημειώσουμε εδώ ότι παρά τα όσα είπε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα κενά και στην περιοχή μας είναι πολλά, αντίστοιχα με αυτά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν η κυβέρνηση έχει προσλάβει τους μισούς αναπληρωτές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Μπροστά σε όλα αυτά οι μαθητές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

 

  • Να μπει μπροστά ο συλλογικός μαχητικός αγώνας, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας, έτσι ώστε να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση, να ανατρέψουμε την κατάσταση και τα σχέδια της κυβέρνησης.

 

  • Να διεκδικήσουμε να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, να εξασφαλιστεί η πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων στην καθαριότητα.

Δεν χάνουμε χρόνο, η φετινή χρονιά είναι αναγκαιότητα να σημαδευτεί από αποφασιστικούς δυναμικούς αγώνες για σχολείο και ζωή με δικαιώματα.

 

 
 

 

 

ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ

Πλαίσιο κειμένου: ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ17 Σεπτέμβρη 2020

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...