ΚΚΕ: 5 Ιουνίου-Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος - Θυσιάζουν το περιβάλλον στο όνομα της «προστασίας» του!

Δελτίο τύπου

5 Ιουνίου-Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Θυσιάζουν το περιβάλλον στο όνομα της «προστασίας» του!

Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος , έχουν ενταθεί οι διακηρύξεις με περιοδείες στα νησιά για ένα πιο φιλικό περιβάλλον, που θα φέρει το «πράσινο New Deal» και η ανάγκη να συνοδεύεται από κρατική παρέμβαση δισεκατομμυρίων ευρώ σε επενδυτές.

Μιλάνε για μια πράσινη επενδυτική «επανάσταση», που αφορά ανεμογεννήτριες, ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων, προβλέποντας επενδύσεις ύψους 43,8 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2030.

Η ύπαιθρος ολόκληρης της χώρας μετατρέπεται, σε πεδίο εγκατάστασης γερμανικών και τελευταία αμερικανικών ανεμογεννητριών.

Οι σταυροφόροι της «πράσινης» ανάπτυξης, ό,τι και να λένε, δεν θα σταματήσουν να καταστρέφουν δάση και περιοχές Natura, να μετατρέπουν βουνά, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βραχονησίδες, με καταστροφή της χλωρίδας, της πανίδας, της τοπικής οικονομίας, κατασκευάζοντας αχανή αιολικά πάρκα, με καταστροφικές συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα και στην αντιπλημμυρική προστασία των χωριών και πόλεων.

Ο νέος παράδεισος της «πράσινης ανάπτυξης» που υπόσχονται,  περιλαμβάνει και το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη φθηνή εργατική δύναμη, τα νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά για την αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων και συσκευών, την εκτίναξη των απολύσεων σε μια σειρά κλάδων και την αύξηση της ανεργίας. Περιλαμβάνει τους «πράσινους» έμμεσους φόρους και το ξεζούμισμα του λαού, για να στηρίξει το κράτος τις νέες «πράσινες» επενδύσεις των ομίλων.

Ο πακτωλός χρηματοδοτήσεων στις επενδύσεις της "πράσινης" οικονομίας, συνοδεύεται επίσης με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των αναγκαίων υποδομών και των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την έλλειψη ολοκληρωμένης προστασίας και διαχείρισης των δασών.

Θυσιάζεται το περιβάλλον για να βρουν διέξοδο συσσωρευμένα κεφάλαια ομίλων σε νέες κερδοφόρες επενδύσεις.

Η λύση βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και από αυτήν που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Βρίσκεται στον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής στα χέρια της εργατικής εξουσίας.

Με γνώμονα το σύνολο των εργατικών λαϊκών αναγκών, δηλαδή τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και των εργαζόμενων, την εξάλειψη της ανεργίας και της ενεργειακής φτώχειας, την μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, την προστασία του περιβάλλοντος, θα μπορεί να εξασφαλίζεται φθηνή και επαρκή Ενέργεια με ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η διαχείριση του νερού θα διασφαλίζει φθηνό, άφθονο και υψηλής ποιότητας νερό για τις λαϊκές ανάγκες και όχι νερό - πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό. Θα εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών, αλλά και την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, βασικός όρος για την προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων του.

Σ' αυτόν τον αγώνα που σημαδεύει τον πραγματικό ένοχο, το σύστημα που καταστρέφει το περιβάλλον και εμπορεύεται την προστασία του, το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή και καλεί τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να συμπορευτούν μαζί του.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...