ΚΕΔΕ: Αποκηρύξτε τη Χρυσή Αυγή από όλα τα δημοτικά συμβούλια

Να απομονώσουν και να κηρύξουν ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή στις πόλεις τους με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, καλεί όλους τους δήμους της χώρας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Με ψήφισμά του, το ΔΣ της ΚΕΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη δημιουργία «Δημοκρατικού Μετώπου» προκειμένου «η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής να ξεριζωθεί όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα αλλά και από την κοινωνία».

Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όπου κύριο θέμα ήταν η αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και φασισμού και η διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα. Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, μετά «την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων εκφράζοντας έμπρακτα την καταδίκη τέτοιων φασιστικών φαινομένων».

Επισημαίνεται ότι «πλέον τα φασιστικά κηρύγματα έχουν μετατραπεί σε εγκληματικές ενέργειες» και υπογραμμίζεται ότι «δεν έχει υπάρξει άμεση και καθοριστική παρέμβαση της Πολιτείας στα ναζιστικά και φασιστικά φαινόμενα».

Για τον λόγο αυτόν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρά στη διοργάνωση μιας σειράς κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και «ιδίως της νεολαίας και των μαθητών». Καθώς όμως «μια από τις αιτίες για τα φαινόμενα εκφασισμού είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα», γι’ αυτό «απαιτείται η οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί μέσα από τις δομές της να στηρίξει τους φτωχούς, τους αδύναμους οικονομικά και τους ανέργους».

Στον άμεσο σχεδιασμό της ΚΕΔΕ περιλαμβάνεται η διοργάνωση μαζί με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) μεγάλης συγκέντρωσης κατά του ναζισμού και του φασισμού στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα διοργανωθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Επίσης, η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού με αναφορά στις θηριωδίες την περίοδο της κατοχής στην πατρίδα μας και το Ολοκαύτωμα. Στόχος είναι το υλικό να διανεμηθεί σε όλη τη χώρα και κυρίως στα σχολεία σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, τους καθηγητές και τους μαθητές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Επίσης, καλεί τους δημάρχους να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις και συζητήσεις με τοπικούς φορείς, συλλόγους, την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα προκειμένου να δημιουργηθεί κίνημα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα. Τέλος, καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να απομονώσουν και να κηρύξουν ανεπιθύμητη στις πόλεις τους τη Χρυσή Αυγή.

parapolitika

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...