Καταγγελία: Επίθεση χειροδικίας μετρ κατά της αντιπροέδρου του Σωματείου του MIRA MARE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Το Σωματείο εργαζομένων του MIRAMARE καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου την επίθεση χειροδικίας του μαιτρ του εστιατορίου, τη Δευτέρα 28 Ιουλίου κατά την διάρκεια του σέρβις, στη συναδέλφισσα και αντιπρόεδρο του σωματείου μας Δημάκη Αλεξάνδρα.

Το συμβάν αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια της απαράδεκτης συμπεριφοράς της Διεύθυνσης του ξενοδοχείου, απέναντι κυρίως στους εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία. Όπως φαίνεται δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ή για ακραία συμπεριφορά κάποιου προϊσταμένου που ενήργησε πέρα από τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν αφού η Διεύθυνση στην οποία απευθυνθήκαμε ως Σωματείο θεωρώντας ότι θα καταδικάσει το γεγονός έδωσε πλήρη κάλυψη στον εν λόγω προϊστάμενο.

Αυτό φανερώνει και τη γραμμή που έχουν ως εταιρία (ΣΑΝΓΟΥΪΝΓΚ, THOMAS COOK GROUP) και έχουν σκοπό να εφαρμόσουν αμέσως με το κλείσιμο της φετινής τουριστικής σαιζόν, όπως συχνά «αφήνουν να διαρρεύσει».

Τους είναι μεγάλο αγκάθι το ήδη υπάρχον προσωπικό, το οποίο είναι εξειδικευμένο και με μεγάλη προϋπηρεσία, για δύο σημαντικούς λόγους: πρώτον από την άποψη του κόστους, και δεύτερον, διότι δεν μπορούν την πλειοψηφία των εργαζομένων να τους γαλουχήσουν όπως αυτοί θέλουν, να σκύβουν το κεφάλι τους, να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους με την δικαιολογία ότι η εταιρεία πληρώνει στην ώρα της. Το αυτονόητο δηλαδή, ο εργοδότης να πληρώνει το μισθό σε αυτούς που του παράγουν τον πλούτο, εν έτη 2014, στο 21ο αιώνα πρέπει να θεωρείται μεγάλο προσόν για κάθε εταιρεία, η οποία αυτοαποκαλείται μάλιστα ως η καλύτερη της Ρόδου.

Μια εταιρεία η οποία κατά την διάρκεια της φετινής σαιζόν έχει ήδη απολύσει δύο εργαζόμενους με την αιτιολογία ότι δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους. Τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους. Άλλωστε δεν έχουμε πολλά να χάσουμε, η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη στα εργατικά της δικαιώματα από ΕΕ, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό και εργοδοσία είναι ανελέητη και συγχρονισμένη, δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της εργοδοσίας, να μην τσιμπάνε στο δήθεν επιχείρημα, ότι όποιος κοιτάει τη δουλειά του δε χρειάζεται να φοβάται ότι θα απολυθεί, έχουμε πολλά παραδείγματα εργαζομένων του ΣΑΝΓΟΥΪΝΓΚ που έκαναν το ίδιο και παρολαυτά απολύθηκαν. Οι συνάδελφοι να εμπιστευτούν  και να αγκαλιάσουν το σωματείο τους και να κάνουν το βήμα στην απεργία του κλάδου στις 8 Αυγούστου.


                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                                                ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...