Κατά της διάταξης νομοσχεδίου για την διαχείριση των απορριμάτων ο δήμαρχος Λέρου

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι Δωδεκανήσου και Κυκλάδων
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λέρου, τόνισε ότι όλοι οι αυτοδιοικητικοί αναμένουν τις ΚΥΑ για  την εξειδίκευση των μέτρων από την Κυβέρνηση, στοχεύοντας στην επόμενη μέρα μετά την κρίση της Πανδημίας του Κορωνοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα των επιχειρήσεων.
Επίσης ο κ. Κόλιας έθεσε υπόψιν του Περιφερειάρχη και των συναδέλφων του το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με την διαχείριση των απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο, αναφέροντας την πρόταση που προσυπογράφει μαζί με άλλους δημάρχους  της Περιφέρειας, (ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ) για την τροποποίηση επί του προς συζήτηση Νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», θέτοντας τις εύλογες απορίες του αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, τον τρόπο λειτουργίας που θα προκύψει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου καθώς και το οικονομικό αντίτιμο.

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

H Dodekanisos Seaways, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των νησιωτών μας, ξεκίνησε από την Δευτέρα 14...
Πάνω από δέκα άτομα, γιατροί, μαίες και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρόδου είναι από σήμερα σε...
Οι άγνωστες ιστορίες της Ρόδου. - Του Νικολού Φαρμακίδη, πολιτικού μηχανικού. - Έχουν περάσει...
Ρόδος 04/09/2020 - Ένας χαμένος χρόνος – Στο σκοτάδι η «λάμψη» της Ρόδου. -Πέρασε ένας χρόνος...