Ιωάννης Παππάς: Υλοποιείται η πρόταση για Covid Free νησιά  – Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Ρόδος, 11 Μαΐου  2021

- Ιωάννης Παππάς: Υλοποιείται η πρόταση για Covid Free νησιά  – Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

- Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί  ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Στα Δωδεκάνησα έχουν εμβολιαστεί καθολικά όλα τα  μικρά  νησιά , ολοκληρώνεται στα μεγαλύτερα και με την υλοποίηση του προγράμματος θα εμβολιαστούν πλήρως η Κάλυμνος ,η Κως και η Ρόδος. Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα και κινητά συνεργεία εμβολιασμού, ενώ στη μάχη ρίχνονται επιπλέον ιδιωτικά πολυιατρεία και κλινικές ,που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, κατά την επίσκεψη του στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12 Ιανουαρίου, έθεσε στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, την σκέψη του για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των νησιών μας ώστε  αυτό να λειτουργήσει θετικά στον τουριστικό κλάδο και να χαρακτηρίζονται τα νησιά μας στις παγκόσμιες τουριστικές αγορές ασφαλείς covid free τουριστικοί προορισμοί. Ο Πρωθυπουργός είχε αποδεχτεί την πρόταση του κ. Παππά με μεγάλη ικανοποίηση και η κυβέρνηση κινείται πλέον προς αυτή την κατεύθυνση με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία». Οι καθυστερήσεις έως τώρα στους εμβολιασμούς οφείλονταν στην από υπαιτιότητα των φαρμακευτικών εταιριών καθυστερημένη παράδοση των εμβολίων.

 Έπειτα από αυτή την εξέλιξη  κ. Παππάς σε δηλώσεις του ανέφερε: Χαίρομαι ιδιαίτερα  που η σκέψη μου για τα covid free νησιά  υιοθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση και γίνεται πράξη. Οι εμβολιασμοί είναι το διαβατήριο για την επιστροφή στην κανονικότητα και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας. Αυτό ζητούν οι συμπατριώτες μας και αυτό πρέπει να γίνει.   

-Ιερού Λόχου 14,
851 31  Ρόδος
Τηλ: 2241601447

-Βουλής 4, 105 62 Αθήνα

Τηλ: 2103241512

-Ελ.Βενιζέλου 18 ,853 00 Κως

Τηλ:2242020098

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Το 1983 μαζί με μια ομάδα συναδέλφων, μας ανατέθηκε να...
Νέος προορισμός της Dodekanisos Seaways η Αστυπάλαια! - Η Dodekanisos Seaways ανακοινώνει την...
Θέμα: “Κοινωνικό μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. για τον εμβολιασμό κατά Covid-19”     ...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...