Ι.Σ.Ρ: Ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου ασχολείται με υγιείς αντί με ασθενείς!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΡ-Ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου ασχολείται με υγιείς αντί με ασθενείς
-Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου μετά από την απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου μέσω των ΜΜΕ σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό με την εξέταση των υποψήφιων οδηγών είναι υποχρεωμένος να διευκρινίσει τα παρακάτω:
Μια μακροσκελής απάντηση με πολιτικό περιεχόμενο καθυστερημένης κοινωνικής ευαισθησίας μας εκπλήσσει αρνητικά. Ανάλογο ενδιαφέρον έπρεπε να επιδείξει καιρό τώρα για να προλάβει την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου ενόψει της τουριστικής περιόδου που συνεχώς διογκώνεται.
Ο κ. Διοικητής πρέπει να μεριμνήσει για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς κι όχι στους υγιείς.
Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος, όσο κι ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών, έχουμε τονίσει επανειλημμένα σε όλους τους τόνους, την αναγκαιότητα στελέχωσης του Νοσοκομείου της πόλης μας με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς κανένα αποτέλεσμα έως τώρα.
Είναι πρωτάκουστο για Διοικητή Νοσηλευτικού Ιδρύματος να απαντά για λίστες αναμονής με προσέγγιση 60 ημερών!
Η συλλογή και η γνώση τεκμηριωμένων στοιχείων είναι η βασική προϋπόθεση για να βελτιώσει ένας Διοικητής τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Έτσι εξηγείται από πρόσφατη ανάλυση στοιχείων του ίδιου του Υπουργείου Υγείας ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου μας συγκαταλέγεται μέσα στα 9 Νοσοκομεία με τη χαμηλότερη αποδοτικότητα.
Είναι γνωστό πως οι συνάδελφοι  υπηρετούν με αυτοθυσία στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Να  υπενθυμίσουμε την αδυναμία συμπλήρωσης των μηνιαίων προγραμμάτων εφημέρευσης, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε πρόσφατο έγγραφο του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον εισαγγελέα πρωτοδικών.
Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο το Γ.Ν. Ρόδου πρέπει να δώσει το βάρος του στους βαρέως πάσχοντες και στα επείγοντα περιστατικά κάνοντας άμεσα προσλήψεις ή μεταφέροντας επειγόντως ιατρούς από άλλα Νοσοκομεία της χώρας και να αφήσει την διαχείριση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στους αυτοαπασχολούμενους ιατρούς.  
Η «επιστράτευση»  Γενικών Ιατρών ή Ιατρών από κάθε περιφερειακό Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας που ερημώνει τα χωριά της Ρόδου αποδεικνύει την προχειρότητα των αποφάσεων κι όχι της ουσιαστικής επίλυσης του προβλήματος.
Όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να διασπάσουν τον ιατρικό κόσμο, δηλώνουμε απερίφραστα πως είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ.
Κατανοούμε τα προβλήματα των πολιτών και των υποψήφιων οδηγών ωστόσο η ευθύνη βαραίνει τους πολιτικούς με τις πρόχειρες και λανθασμένες Υπουργικές αποφάσεις που υποβαθμίζουν την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και υποβιβάζουν τον ρόλο του ιατρού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...