Θερμή υποδοχή σε δημοσιογράφο της εφημερίδας «JERUSALEM POST» απο την Ε.Ξ.Ρ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο δημοσιογράφος κ. John Benzaquen Roca, της εφημερίδας «JERUSALEM POST», πιστός φίλος της Ρόδου, επισκέφθηκε το νησί μας πριν λίγες μέρες, στα πλαίσια κρουαζιέρας από το Ισραήλ.
Τον κ. Ρόκα, υπεύθυνο για το ένθετο τουρισμού της ανωτέρω εφημερίδας, υποδέχθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και πρόσφερε ενημερωτικό υλικό και έντυπα για τη Ρόδο και για τα Δωδεκάνησα εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο δημοσιογράφος ξεναγήθηκε σε μέρη που δεν είχε επισκεφθεί στα προηγούμενα ταξίδια του, όπως το Αρχαίο Στάδιο, το Ναό του Πυθίου Απόλλωνα, τις Πηγές Καλλιθέας, το παραδοσιακό χωριό Κοσκινού, την τέχνη παρασκευής του μελεκουνιού και άλλα μέρη της πόλης. Είδε επίσης το φωτογραφικό υλικό από την ιστορική υπογραφή που έμελλε να οδηγήσει στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, το Μάιο του 1948, στο ξενοδοχείο των «Ρόδων», όπου σήμερα στεγάζεται και το Καζίνο.
Ο κ. Ρόκα, ενημερώθηκε για την τουριστική κίνηση και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων με τοπικούς φορείς για την προσέλκυση περισσότερων Ισραηλινών τουριστών στη Ρόδο. Έδειξε ενδιαφέρον να μάθει για τις επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική οικονομία, τον ρόλο του τουρισμού στη δύσκολη αυτή περίοδο καθώς και τη στήριξη της απασχόλησης. Αποδείχθηκε δε, καλός γνώστης της Μεσαιωνικής ιστορίας αφού επιστημονική του εργασία, αφορούσε τους Ιωαννίττες ιππότες της Ρόδου οι οποίοι στη Μάλτα πλέον το 1565 δέχθηκαν την τελευταία πολιορκία Οθωμανών με αίσιο τέλος. Η πολιορκία της Μάλτας υπήρξε η τελευταία φορά στην ιστορία που δύναμη ιπποτών κέρδισε μια αποφασιστική μάχη.
Το αφιέρωμα για τη Ρόδο στο ένθετο τουρισμού της Jerusalem Post Group, θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, θα ενημερωθούμε γι’ αυτό από τον κ. Ρόκα που έμεινε ενθουσιασμένος από το νησί μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...