Θέμα και στα Σκόπια ο εντοπισμός του πτώματος μιας γυναίκας ανοιχτά της Καρπάθου

Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν από αυτές της πΓΔΜ να συμβάλουν στην ταυτοποίηση του DNA
Ο εντοπισμός του πτώματος μιας νεαρής γυναίκας στην Ελλάδα τα χαρακτηριστικά του οποίου παραπέμπουν σε αυτά μίας 23χρονης κοπέλας από την πΓΔΜ, σήμανε συναγερμό στις Αρχές των δυο χωρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι μέσω του Γραφείου Συνδέσμου της χώρας στην Αθήνα ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό πτώματος νεαρής γυναίκας, το οποίο, από την περιγραφή των χαρακτηριστικών του, παραπέμπει ίσως σε μία 23χρονη κοπέλα από την ΠΓΔΜ η οποία αγνοείται στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν ότι ένα πτώμα γυναίκας σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης εντοπίστηκε το Σάββατο στην βορειοδυτική πλευρά της Καρπάθου.
Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην περισυλλογή του και την μεταφορά του στην Ρόδο, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για να διαπιστωθούν τα αίτια και ο χρόνος του θανάτου, αλλά και όποια άλλη πληροφορία μπορεί να προκύψει για την ταυτότητα και την τύχη της γυναίκας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τα χαρακτηριστικά από το πτώμα της νεαρής γυναίκας παραπέμπουν στην 23χρονη Ντενίσα Μάρκοσκα από την ΠΓΔΜ, η οποία αποτελούσε μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Serenissima υπό ρωσική σημαία και η οποία είχε χαθεί εν πλω στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ το σκάφος έπλεε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την περιοχή μεταξύ Καρπάθου (είχε αποπλεύσει από τη Ρόδο) και Κρήτης, όπου επρόκειτο να προσεγγίσει στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, “MIA”, οι ελληνικές αρχές ζήτησαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ να συμβάλουν στην έρευνα για την ταυτοποίηση του πτώματος, μέσω εξέτασης γενετικού υλικού.
Newsbeast.gr

Ανακοίνωση Λιμενικού
Ενημερώθηκε, την 04-10-2014, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, για την ανεύρεση πτώματος  στην θαλάσσια περιοχή ''ΒΟΥΡΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ'' ν. Καρπάθου.
Κατόπιν αυτοψίας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σορό γυναικός αγνώστων λοιπών στοιχείων η οποία  βρισκότανε σε προχωρημένη σήψη.
Από την Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου στη ν.Ρόδο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...