Η ώρα της παραλίας πλησιάζει και ο διατροφολόγος Μανώλης Μοράρη μας συμβουλεύει

Μετά την ώρα της κάλπης, πλησιάζει και η …ώρα της παραλίας και οι περισσότεροι προσπαθούμε να χάσουμε κιλά για την …δημόσια έκθεση του σώματος μας. Ο γνωστός διατροφολόγος-διαιτολόγος Μανώλης Μοράρης είναι ο καταλληλότερος για να μας δώσει τις συμβουλές του για ένα υγιές και λεπτό σώμα. Ο κ. Μοράρης μας εξηγεί γιατί δεν βοηθούν οι γρήγορες δίαιτες και γιατί θα πρέπει να μάθουμε να τρεφόμαστε υγιεινά όλο το χρόνο. Μας καταθέτει και τον «χρυσό κανόνα» για λεπτό και υγιές σώμα: «Εάν τρεφόμαστε με όσο το δυνατόν πιο φυσικές τροφές, εάν δεν καπνίζουμε και εάν γυμναζόμαστε, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες να αποφύγουμε όλους τους παράγοντες βιολογικής φθοράς, όπως είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο διαβήτης, η αθηροσκλήρωση και οι καρδιοπάθειες». Διαβάστε την συνέντευξη και προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές ενός ειδικού.
1. Φθάνει το καλοκαίρι και οι ουρές τους διαιτολόγους είναι μεγάλες… Όλοι θέλουν να αδυνατήσουν για την παραλία;
Όντος το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι τρέχουν να αδυνατίσουν  για να φτιάξουν την εμφάνιση τους στην παραλία.
Ένας σωστός τρόπος αδυνατίσματος είναι  να αποφεύγεται η γρήγορη και μεγάλη απώλεια βάρους, γιατί μπορεί να ξαναπάρουμε τα κιλά που χάσαμε.
Οι καλύτεροι σύμμαχοι σε αυτό δεν είναι άλλοι από ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με ένα κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα άσκησης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του καθενός.
2.Είναι σωστό τη δίαιτα να την ξεκινάμε λίγο πριν το καλοκαίρι;
Καλό είναι όταν αποφασίζουμε να κάνουμε δίαιτα να αποφεύγουμε  τις στερητικές δίαιτες. Ιδανικό είναι να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη δίαιτα, για αρκετό χρονικό διάστημα που να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων, και για να μη βαρεθείτε, αλλά και για να μην προκαλέσετε προβλήματα στην υγεία σας. H ποικιλία  τροφών ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σας, αλλά και τον κίνδυνο να μην αντέξετε τη μονοτονία.
3.Η σωστή διατροφή όλο το χρόνο μήπως είναι το μυστικό ενός λεπτού σώματος;
Το  σώμα θέλει αργές  αλλαγές  όσον αφορά τόσο στην διατροφή όσο και στην άσκηση. Ο  πιο σωστός  τρόπος να χάσετε βάρος δεν είναι ούτε εξαντλητικές δίαιτες αλλά ούτε και εξαντλητική άσκηση.  
Οι δίαιτες που περιορίζουν αρκετά τις προσλαμβανόμενες θερμίδες ή ακόμη και  τα είδη των επιτρεπόμενων τροφίμων,  μπορεί να σας οδηγήσουν σε  έλλειψη  θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που ουσιαστικά το σώμα σας τα έχει ανάγκη.
4.Η άσκηση τι ρόλο παίζει;

Η άσκηση πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων απώλειας βάρους, καθώς βελτιώνει τα αποτελέσματά τους και συμβάλλει στη διατήρηση αυτών. Για την ταχύτερη μείωση λίπους καλό θα ήταν το άτομο να ξεκινήσει αερόβια άσκηση καθημερινά έτσι ώστε να έχει μία ομαλή απώλεια βάρους και ταυτόχρονα ένα υγιές σώμα.
5. Δίαιτα για καλή εμφάνιση ή δίαιτα για καλή υγεία;
Και τα δύο
Η καλή διατροφή είναι σημαντική για μια καλή υγεία και για ένα καλλίγραμμο σώμα. Μια υγιεινή διατροφή, ποικιλόμορφη, μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση ενός υγιούς βάρους, να προωθήσει την γενική μακροζωία και να μειώσει το ρίσκο για καρδιακές παθήσεις, έμφραγμα, καρκίνο, διαβήτη και οστεοπόρωση.
6. Τι συμβουλές θα δίνατε στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες μας;
Πρέπει να καταλάβουμε,  ότι, εάν τρεφόμαστε με όσο το δυνατόν πιο φυσικές τροφές, εάν δεν καπνίζουμε και εάν γυμναζόμαστε, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες να αποφύγουμε όλους τους παράγοντες βιολογικής φθοράς, όπως είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο διαβήτης, η αθηροσκλήρωση και οι καρδιοπάθειες.

εφημερίδα ΓΝΩΜΗ
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...