Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη σε παράσταση για την ενδοοικογενειακή βία

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, παρευρέθηκε στη μουσικοθεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;», που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου , με Προϊστάμενη τη ΝάνσυΤρυποσκούφη,  για να αναδείξει το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, σε σκηνοθεσία της Σουζάνας Καρδούλια. Η Δέσποινα Αδάμη- Βολονάκη μάγεψε το κοινό με τις μουσικές επιλογές της και την ερμηνεία των τραγουδιών. Οι ηθοποιοί, Στάθης Ευαγγελινίδης, Ειρήνη Ευθυμίου, Θάλεια Οικονόμου, Μαρία Σαραντώνη και Ξένια Ροδοθεάτου, ανέδειξαν με τον ρόλο τους το φαινόμενο της βίας κατά της γυναίκας σε όλες του τις μορφές .  Στο τέλος της παράστασης ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τα στελέχη των Δομών Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρόδου, Δέσποινα Φακιδαράκη, Χαρά Σαρή, Δημήτρη Στεφανάκη και Ελευθερία Φακίρη .  

Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Το 2021 δεκατρείς γυναικοκτονίες έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα και έχουν το ίδιο βασικό χαρακτηριστικό. Τα θύματα είναι γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν μέσα σε κακοποιητικές σχέσεις, κάτι που αναδεικνύει εκ νέου ένα πρόβλημα βαθιά ριζωμένο μέσα στην Ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. Για την εξάλειψη των αναχρονιστικών και στερεοτυπικών αντιλήψεων και πρακτικών που προτάσσουν ακόμα και σήμερα την πατριαρχία έναντι της ισότητας των φύλων και των ίσων δικαιωμάτων των γυναικών, επιτάσσεται η διαρκής εκπαίδευση της κοινωνίας με δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης.

Η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ρόδου, Ευδοκία Πάττα Αποστολίδη,  η Προϊσταμένη της Επιτροπής Προγραμματισμού και Οργάνωσης, Χριστίνα Καραγιάννη, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ρόδου δίνουν με τη δράση αυτή βαρύτητα στην αναγκαιότητα για άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Δρ. Αικατερίνη Μιχ. Βολονάκη

Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω 

Μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο

Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΔΠΘ

25ης Μαρτίου αριθμός 9 -2ος όροφος

Ρόδος, Τ.Κ. 85100

τηλ./φαξ 2241073010, κιν. 6977429368

email: katerina_rodos@hotmail.com

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...