Η υποστελέχωση της ΕΛΑΣ, το Καρακόνερο και η μετανάστευση, τα θέματα που έθεσε ο Γ.Πάππου στον Βασίλη Κικίλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την ανάγκη αντιμετώπισης του φλέγοντος προβλήματος της υποστελέχωσης των σωμάτων ασφαλείας στο νησί της Ρόδου, όσο και σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Ρόδος Παλάς, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ενημέρωσε τον υπουργό για τις επιπτώσεις της υποστελέχωσης των σωμάτων ασφαλείας τόσο στο εμπορικό κόσμο της Ρόδου και των άλλων μεγάλων νησιών, όσο και στους κατοίκους της Δωδεκανήσου, καθώς η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας, η οποία πλήττει την επιχειρηματικότητα, ενώ διαμορφώνει και μια όχι ιδιαίτερα κολακευτική εικόνα για την περιοχή, με συνεπακόλουθες επιπτώσεις στον τουρισμό.

Ο κ. Πάππου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να βρεθεί μια μόνιμη και ρεαλιστική λύση στο φλέγον  πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, με την προβλεπόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η λύση θα πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που καταφθάνουν, με τρόπο όμως που δεν θα θίγει την τουριστική εικόνα  των νησιών.

Στη συζήτηση ετέθη και το πρόβλημα του καταυλισμού των αθιγγάνων στη περιοχή Κορακόνερο, που προβληματίζει ιδιαίτερα τον επιχειρηματικό κόσμο και για το οποίο ο κ. Πάππου ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την κατά το δυνατόν γρηγορότερη και ικανοποιητική αντιμετώπισή του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...