Η σύντροφός του ήταν και η δολοφόνος του…!

Τραγικό θάνατο από το χέρι της συντρόφου του βρήκε ο 30χρονος επαγγελματίας οπλίτης, που εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι όπου διέμενε στο νησί της Καρπάθου. Η 31χρονη κοπέλα με την οποία συγκατοικούσαν, του προκάλεσε θανάσιμο τραύμα στη θωρακική χώρα με τη χρήση ενός σπασμένου γυάλινου ποτηριού, με αποτέλεσμα να καταλήξει από εσωτερική αιμορραγία.
ΤΗΣ ΆΝΝΑΣ ΣΑΡΡΉ
Τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του θανάτου του 30χρονου επαγγελματία οπλίτη που υπηρετούσε στο νησί της Καρπάθου, είχαν ξεκινήσει από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου έτους 2014, οπότε ο ίδιος μαζί με το σύντροφό του βρέθηκαν στο σπίτι της μητέρας της, προκειμένου να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη. Εκεί βρισκόταν και ο κουμπάρος της μητέρας της, αλλά και ένας άλλος φίλος τους.
Στο πλαίσιο της συνάθροισης η 31χρονη φέρεται να έκανε κάτι το οποίο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του 30χρονου, με αποτέλεσμα να της κάνει παρατήρηση. Η λεκτική αυτή αντιπαράθεση που είχαν δεν έλαβε περαιτέρω έκταση σε εκείνη τη φάση, αφού ο 30χρονος αποχώρησε από το σπίτι της μητέρας της συντρόφου του και επέστρεψε στο σπίτι τους. Τον επαγγελματία οπλίτη ακολούθησε μετά από λίγο και η σύντροφός του, με την οποία διατηρούσαν δεσμό εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.
Όταν η 31χρονη κοπέλα από την Κάρπαθο μπήκε στο διαμέρισμά τους που βρίσκεται στα Πηγάδια, φέρεται να αντίκρισε θυμωμένο τον 30χρονο οπλίτη από την Αθήνα, με τον οποίο και ξεκίνησε συζήτηση με... θανάσιμη κατάληξη. Οι δύο τους άρχισαν να λογομαχούν και στη συνέχεια φέρεται να ακολούθησε και σωματική αντιπαράθεση, με τον ίδιο να χτυπά την 31χρονη και εκείνη με τη σειρά της τον 30χρονο.
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα περί ώρας 10 με 11.40 το βράδυ, η κατάσταση είχε τεθεί εκτός ελέγχου και η 31χρονη πήρε ένα γυάλινο ποτήρι το έσπασε και του προκάλεσε θλαστικό τραύμα στη θωρακική χώρα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τρυπήσει μία από τις βασικές αρτηρίες του και να καταλήξει από εσωτερική αιμορραγία. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να προκύπτει από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο Ιατροδικαστής Ρόδου.
Στη συνέχεια και αφού η 31χρονη είδε τον 30χρονο δεκανέα γεμάτο αίματα να κείτεται στο πάτωμα της κουζίνας τους, ειδοποίησε τηλεφωνικά τη μητέρα της, ενώ επικοινώνησε και με τον κουμπάρο της μάνας της, ο οποίος όμως δεν απαντούσε, με αποτέλεσμα να τον καλέσει η μητέρα της, όταν έφτασε στο σπίτι που μετατράπηκε σε τόπο εγκλήματος. Τότε οι τρεις τους άρχισαν να υλοποιούν το, όχι και ιδιαίτερα έξυπνο σχέδιο απόκρυψης του δράστη, δηλαδή της 31χρονης κοπέλας.
Η ίδια άλλαξε τα ρούχα που φορούσε, ενώ έβγαλε και το μπλουζάκι του συντρόφου της, τα οποία και τοποθέτησε στο πλυντήριο. Σκούπισε το αίμα από το θύμα, αλλά και από το πάτωμα και μαζί με το σπασμένο γυάλινο ποτήρι έβαλε τα σκουπίδια μέσα σε μία πλαστική σακούλα και ο 42χρονος τα πέταξε σε έναν κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν λίγο μακρύτερα από το σπίτι τους. Ακολούθως, ειδοποίησε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, ελπίζοντας ότι αυτό με τη σειρά του δεν θα ειδοποιούσε τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, αλλά δυστυχώς όταν έφθασε ο ιατρός στο σπίτι ο 30χρονος άνδρας είχε ήδη απεβιώσει.
Η δικογραφία
Η εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος της Καρπάθου, ήταν απότοκος της μεθοδικής και λεπτομερούς έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Καρπάθου, σε συνεργασία με τους έμπειρους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, που βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή στο νησί, ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει την 31χρονη κοπέλα, η οποία βαρύνεται με τη διάπραξη του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και η οποία ομολόγησε με λεπτομέρειες, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, τη διάπραξη του εγκλήματος, καθώς και την μητέρα της, ηλικίας 50 ετών, που μαζί με τον 42χρονο κουμπάρο τους, κατηγορούνται για τη διάπραξη του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία. Οι δύο τους φέρονται να βοήθησαν την 31χρονη να αποκρύψει πειστήρια του εγκλήματος.
Οι τρεις τους επρόκειτο να οδηγηθούν χθες νωρίς το απόγευμα, αφού κατέπλεε το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Κάρπαθος – Ρόδος, ενώπιον του Εισαγγελέα υπηρεσίας, προκειμένου να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες που τους βαρύνουν σε βαθμό κακουργήματος και να κινηθεί η περαιτέρω διαδικασία σε βάρος τους, με την παραπομπή τους ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου για τα περαιτέρω.
Η δολοφονία
Θανατηφόρο τραύμα στη θωρακική χώρα δέχθηκε ο 30χρονος επαγγελματίας οπλίτης που βρέθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε στο ακριτικό νησί της Καρπάθου. Ο 30χρονος άνδρας που κατάγεται από την Αθήνα, φέρεται να έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από την ίδια την 31χρονη σύντροφό του.
Στις 11.55 το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου έτους 2014, προσωπικό που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου ενημερώθηκε από προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, για την ύπαρξη ενός σοβαρά τραυματισμένου άνδρα εντός του διαμερίσματος που διέμενε στα Πηγάδια της Καρπάθου. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο ενημερώθηκαν από τον ιατρό που βρισκόταν ήδη στον χώρο ότι είχε διαπιστωθεί ο θάνατός του.
Ο 30χρονος επαγγελματίας οπλίτης (ΕΠΟΠ), είχε βαθμό δεκανέα, ήταν από την Αθήνα και υπηρετούσε στο Τάγμα Εθνοφυλακής της Καρπάθου. Στο διαμέρισμα ζούσε μαζί με τη σύντροφό του, ηλικίας 31 ετών, όπου και βρέθηκε νεκρός από τραύμα που η ίδια φέρεται να του προκάλεσε με τη χρήση ενός σπασμένου γυάλινου ποτηριού στη θωρακική χώρα το οποίο και του έκοψε βασική αρτηρία, προκαλώντας του εσωτερική αιμορραγία.
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Καρπάθου, αφού έλαβαν γνώση για το περιστατικό, ενημέρωσαν αμέσως τους ανώτατους αξιωματικούς της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, καθώς και τον Εισαγγελέα υπηρεσίας Ιωάννη Μητσιόπουλο, τους διοικούντες του Τάγματος Εθνοφυλακής Καρπάθου που υπηρετούσε ο δεκανέας, αλλά και τον Ιατροδικαστή Ρόδου.
Προκειμένου δε, να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος, αλλά και να εξαντληθεί η κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξιχνίαση του εγκλήματος, προχθές νωρίς το πρωί μετέβησαν στην Κάρπαθο ανώτατοι και έμπειροι αξιωματικοί που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, καθώς και κλιμάκιο ανδρών από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 5 Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
Το σπασμένο γυάλινο ποτήρι που χρησιμοποίησε η 31χρονη σύντροφός του, για να τραυματίσει στη θωρακική χώρα τον 30χρονο οπλίτη, προκαλώντας τον θάνατό του

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

   

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...