Η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης

Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης “Σ. Φανουράκης” επισκέφθηκε η γνωστή συγγραφέας, κα Πιπίνου Τίτσα, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του σχολείου, στο πλαίσιο προγράμματος Φιλαναγνωσίας. Πρόκειται για συγγραφέα μυθιστορημάτων με καταγωγή από τη Χάλκη, η οποία έχει συγγράψει περίπου δέκα βιβλία, μυθιστορήματα, δοκίμια και άρθρα σε εφημερίδες.

Το πρώτο της μυθιστόρημα «Γυναίκα της Σκιάς» δημοσιεύτηκε το 1994. Ακολούθησαν «Τέσσερις Μέρες του Μάρτη», «Για να θυμάσαι τη Λοΐδα» «Ονειροπαγίδα», «Το σ’ αγαπώ σε ξένη γλώσσỨ, «Παλιοί Γάτοι τρυφερά Ποντίκια», «Ζωή χωρίς φιλοδώρημα», «Το παλιό ξενοδοχείο», ‘’Το κορίτσι του Αλεσάντρο’’, ‘’Το σπίτι με τις φοινικιές’’. Το παιδικό βιβλίο ‘’ Ο ιππότης με το τριαντάφυλλο’’, επίσης, συγκαταλέγεται στη συλλογή της. Εν συνεχεία, η μελέτη της «Γυναίκες της Δωδεκανήσου» δίνει πολλές πληροφορίες για τη ζωή των γυναικών στα Δωδεκάνησα τον περασμένο αιώνα. Κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες, ημερολόγια, λευκώματα, συλλογικούς τόμους κ.α. 

Η συγγραφέας είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τους μαθητές του σχολείου, να μοιραστεί τους προβληματισμούς τους γύρω από τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων, να αναφερθεί στις πηγές έμπνευσής της, στους ήρωες των βιβλίων της και να ταξιδέψει τα παιδιά στον κόσμο της μυθοπλασίας, στην οποία υπάρχουν αναφορές σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Δωδεκανήσου και κυρίως της Ρόδου. Τόνισε δε την αξία ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων, στα οποία κυριαρχεί το αισθητικό στοιχείο και απευθύνονται κυρίως στη φαντασία και στο συναίσθημα του αναγνώστη. Οι δράσεις φιλαναγνωσίας οδηγούν τα παιδιά στην απόκτηση πολύτιμης αισθητικής εμπειρίας, τους ταξιδεύουν σε μία άλλη πραγματικότητα διευρύνοντας την πολιτισμική τους παιδεία.

Τέλος, η συγγραφέας δώρισε στο σχολείο της Χάλκης έργα της, με την ελπίδα μικρής συμβολής στην αγωγή των παιδιών και με την ευχή ενήλικες και μικροί μαθητές να διαβάζουν βιβλία, να συζητούν και να σκέφτονται γύρω από τη Λογοτεχνία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...