Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει την παρουσία του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στο λιμάνι της Ρόδου

ΡΟΔΕΠΕΙ.pngΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  13. 03. 2023

 

Εδώ και τρεις ημέρες βρίσκεται στο λιμάνι της Ρόδου το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Leyte Gulf. Πρόκειται για πλοίο που βρίσκεται στα νερά του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου για την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή. Η παρουσία πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχει πυκνώσει στα ελληνικά λιμάνια τον τελευταίο χρόνο  για την υποστήριξη των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη σύγκρουση με τα αντίστοιχα συμφέροντα της Ρωσίας που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο στο έδαφος της Ουκρανίας.    

  Οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας πληρώνουν με το αίμα τους τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η χώρα μας εμπλέκεται  ενεργά   στη σύρραξη αυτή με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και όσων κομμάτων υποστήριξαν στη Βουλή  την παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων και την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Η παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων και λιμανιών σε ολόκληρη τη χώρα  για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ και η παραμονή ξένων πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και στρατευμάτων στην ελληνική επικράτεια δεν εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας. Αντίθετα μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό στόχο. Ο κίνδυνος αυτός είναι αυξημένος όσο η εμπλοκή της χώρας μας γίνεται μονιμότερη και όσο  οι  πολεμικές επιχειρήσεις  απειλούν να επεκταθούν σε γειτονικές χώρες και να γενικευθούν με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει την παρουσία του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στο λιμάνι της πόλης μας και την πολιτική της εμπλοκής στο συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Καλεί τους εργαζόμενους όλο το Ροδιακό λαό, να  καταδικάσουν μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς τους την παρουσία και παραμονή του Αμερικάνικου πολεμικού πλοίου  στο νησί.

  • Καμία παραχώρηση του λιμανιού της Ρόδου και των υπόλοιπων υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
  • Να σταματήσει αμέσως η εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία.
  •  Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

 

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...