Η ρευστότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΞΡ - Alpha Bank

Δελτίο Τύπου Η ρευστότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΞΡ - Alpha Bank

Με στελέχη της ανώτερης διοίκησης της Alpha Bank συναντήθηκε σήμερα ο το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε όλο το φάσμα των σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στον τραπεζικό τομέα και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ως κομβικό ζήτημα αναδείχθηκε η τραπεζική χρηματοδότηση, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, σημειώνοντας εμφατικά πως «για να μείνουν ζωντανές οι τουριστικές επιχειρήσεις, για να προστατευθεί η απασχόληση, για να υπάρχει ελληνικός τουρισμός, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: Ρευστότητα, ρευστότητα, ρευστότητα.

O κ. Καμπουράκης επανέλαβε επίσης μετ’ επιτάσεως την ανάγκη για ρύθμιση των χρεών των ξενοδοχείων και για νέους ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησής τους.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων στο ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών συστημικών τραπεζών, πρέπει να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου αυτές να αναλάβουν και πάλι τον εκ της αποστολής τους ρόλο τους, στη χρηματοδότηση και ανάπτυξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μαθητές απο Λύκειο της Ρόδου(Βενετόκλειο) πήγαν να κολυμπήσουν στην παραλία "Ελλη", εννοείται όχι...
Εικόνες ντροπής σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας που διαχειρίζεται η Fraport. Μια σύντομη...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...