Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει σε  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: η ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΥ, συμμετέχει σε  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

- Με αφορμή την φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας,

Συμμετέχουμε «Για μια πόλη ανθρώπινη» «Μείνε ζωντανός και Σώσε Ζωές» σε συνεργασία με τη R.O.A.D.P.O.L (Ευρωπαϊκό δίκτυο αστυνόμευσης δρόμων) Ασφαλείς δρόμοι.  Θα πρέπει η πόλη μας να μπορεί να πει "ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΔΕΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ!"

Οι Ημέρες Οδικής Ασφάλειας της R.O.A.D.P.O.L πραγματοποιούνται πάντα ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Έτσι είναι πιο εύκολο να το θυμάστε. Όλοι μπορούν να οργανώσουν τη δική τους Ημέρα Ασφάλειας R.O.A.D.P.O.L μέσα στην εβδομάδα της καμπάνιας.

Το μήνυμα όλων μας :Καλούμε όλους τους χρήστες του δρόμου να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους στο δρόμο. Θα θέλαμε να σας δείξουμε πώς μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους στην οδική κυκλοφορία και να αυξήσετε τη δική σας ασφάλεια, είτε ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο, ή με τα πόδια.

Εάν όλοι κάνουμε μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά τους στο δρόμο για να μειώσουν τον δικό τους κίνδυνο και εκείνο άλλων χρηστών του δρόμου, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά μαζί να γίνουν οι δρόμοι ασφαλείς για όλους.

Διαδώστε τα μηνύματά μας. Κάντε την υπόσχεση της ασφαλούς κυκλοφορίας στον εαυτό σας. Συζητήστε με  τα μέλη της οικογένειάς σας, τους φίλους σας, για τις Ημέρες Οδικής Ασφάλειας της R.O.A.D.P.O.L και ζητήστε τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και προσεκτικοί στην κυκλοφορία.

Αυτό θα επιδιώξουμε και μείς με δράσεις θα γίνουν στους δρόμους με μέλη και εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ και ταυτόχρονα θα σχεδιαστούν  στο οδόστρωμα πινακίδες αναγγελίας κινδύνου για μείωση της ταχύτητας έξω από σχολεία και διάβαση σε σχολείο. Θα γίνουν συναντήσεις με φορείς της πόλης μας γιατί  όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...